Ymer klar för kvalfinal till Wimbledon

Av: TT

Publicerad:
Mikael Ymer tog sig till andra rundan i Franska mästerskapen. Nu är han en match från att kvala in även till Wimbledon. Arkivbild.
Mikael Ymer tog sig till andra rundan i Franska mästerskapen. Nu är han en match från att kvala in även till Wimbledon. Arkivbild.

Mikael Ymer är en match från att nå en ny grand slam-turnering.

Svensken är klar för kvalfinal till Wimbledon efter seger mot tyske Dustin Brown.

– Jag är väldigt nöjd, säger 20-åringen.

För en månad sedan lyckades han för första gången kvala in till Franska mästerskapen. Nu kan det snart vara dags för en ny grand slam-turnering för Mikael Ymer.

På onsdagen blev det seger i två raka set när 150-rankade tysken Dustin Brown stod för motståndet i den andra kvalrundan till Wimbledon. Den svenske 20-åringen, som är rankad 124:a i världen, vann ett extremt jämnt förstaset med 7–6 efter tiebreak (7–5) innan han defilerade i det andra som han tog hem med 6–2.

Bara en match står i vägen

Efter matchen var det en mycket nöjd Ymer som kommenterade sin insats i Eurosports sändning.

– Passeringarna fungerade väldigt bra, vilket gjorde att jag kunde bryta hans serve två gånger i det andra setet. Jag är väldigt nöjd med allt i dag, säger han.

Endast en match, mot 104-rankade österrikaren Dennis Novak, står nu i vägen för att Ymer ska nå sin andra raka grand slam-turnering.

– Det blir en tuff uppgift men jag känner mig stark och självsäker så jag hoppas på det bästa, säger Ymer.

Kvalfinalen spelas på torsdagen klockan 12.00.

För svensk del i övrigt är Mikaels storebror, Elias Ymer, sedan tidigare utslagen i kvalet. Det är även Johanna Larsson på damsidan. Rebecca Peterson är däremot direktkvalificerad för Wimbledons damsingel.

Publicerad:

LÄS VIDARE