Lindelöf sågar sig själv: ”Frustrerad”

MANCHESTER. Besviken över resultatet – och besviken på sig själv.

Victor Nilsson Lindelöf är hård i recensionen av sin egen prestation mot Barcelona.

– Jag är frustrerad över att inte ha kommit upp i den nivå jag vill hålla, säger svensken till Sportbladet.

Förlusten mot Barcelona var knapp, men klar. Framförallt hade Manchester United problem med sina sistapassningar – med att faktiskt komma till avslut – men även om Victor Nilsson Lindelöf överlag får goda omdömen i England är han själv inte nöjd med sin insats.

– Jag kunde ha gjort det mycket bättre än jag gjorde idag, men det är fotboll... Ibland spelar du bra, ibland spelar du inte bra.

Vad är det du inte är nöjd med?

– Jag tycker inte att jag kommer upp i min standard. Missade för enkla passningar – passningar jag normalt sett inte ska missa – och i såna här matcher är det väldigt viktigt att de sitter. Det går att få ganska bra lägen ifall man kommer igenom deras förstapress.

Framförallt var det en missad passning som syntes – en boll som Sergio Busquets läste i slutet av matchen – men Victor Nilsson Lindelöfs passningsprocent på 84,6 tillhörde totalt sett lagets högsta.

– Jag är nog alltid väldigt hård mot mig själv, men jag kom inte upp i den standard jag ville nå idag. Att spela kvartsfinal i Champions League – det är inte många gånger man får göra det. Därför är jag frustrerad över att inte ha kommit upp i min högstanivå.

Hur ser du på lagets insats i stort?

–Stundtals gjorde vi det bra, ibland gjorde vi det inte lika bra. Mot såna här lag är det alldeles för enkelt att släppa in ett sånt mål som vi gör, det ska inte hända. Men annars tycker jag ändå att vi har ganska bra kontroll på dem. De har inte så många lägen, förutom målet är det ett skott från Coutinho och den Suárez har i gaveln. Det är väl det de har, så jag tycker ändå att vi gör en del ganska bra saker som vi kan ta med oss till nästa match. Allt var inte perfekt, men stundtals tycker jag ändå att det finns saker som vi ska vara nöjda med.

Fyra förluster på fem matcher. Finns det anledning att vara orolig?

– Nej, det tycker jag inte. Helt klart så vill vi vinna matcherna, men vi i laget vet att vi kan prestera på en bra nivå. Orolig ska man inte vara.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.