105 mil och 14 timmar i buss - sedan tog Piteå poäng

”Tjejerna är fantastiska”

avAnna Andersson

Bussresan på 105 mil tog 14 timmar.

Därefter saknades rum på hotellet.

Men trots allt kaos lyckades Piteås damer ta en poäng i Linköping.

– Återigen gör tjejerna en otrolig prestation, de är fantastiska, säger tränare Stellan Carlsson.

Kaoset inleddes när Piteås damer samlades under lördagen för att ta bussen till flygplatsen i Luleå. De svenska mästarinnorna skulle flyga till bortamatchen mot Linköping - men flyget ställdes in.

Det fanns inte heller några andra möjligheter att flyga från Luleå eller Skellefteå. Inget plan hade tillräckligt många platser lediga.

Därför fick Piteås tjejer sätta sig på bussen.

I 105 mil och 14 timmar.

Bussen var framme på hotellet i Linköping klockan 01.00 natten innan matchen skulle spelas - och då dök nästa problem upp. Bokningssystemet fungerade inte och de rummen som ett par av spelarna fick var redan upptagna. Flera av tjejerna var inte i säng innan klockan 02.00 - och det på matchdagen.

– Jag sa redan innan vi åkte att det skulle vara ett mirakel om vi klarar av att ta ett poäng sett till förutsättningarna, säger tränare Stellan Carlsson.

– Samtidigt vet jag att de här tjejerna är otroliga.

Foto: TT

Piteå tog poäng i Linköping

Han behövde inte bli besviken. Piteå lyckades spela 0–0 borta mot Linköping.

– Nu efteråt är vi lite besvikna över att vi inte lyckades vinna. De här tjejerna är fantastiska, de har varit med om det mesta när det gäller resor och direkt när de insåg att planet ställts in så ändrade de fokus. De lägger ingen energi på sådana saker utan gör det bästa av situationen.

Efter matchen väntar dock ingen hemresa utan tjejerna åker vidare - med buss till Göteborg för nästa match mot tabelltvåan Kopparbergs/Göteborg.

– Det ska förhoppningsvis inte ta lika lång tid, därefter satsar vi på en seger di den matchen innan vi hoppas på att flygbolaget som ska flyga hem oss ser till att planen går, säger Piteås tränare.

I söndagens andra damallsvenska match besegrade Eskilstuna Djurgården med 3–0, därmed blev det förlust för Petronella Ekroth i debuten hemma på Tele2. Efter nio omgångar leder Rosengård samallsvenskan med en poäng före Kopparbergs/Göteborg.

Nästa omgång spelas på onsdag den sista juli.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM