Ilskan mot Armstrong: Inte välkommen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Dopningsavstängde Lance Armstrong upprör.

För att han får gästa NBC:s Tour de France-sändningar.

– Han förstörde tävlingen för en hel generation, han är inte välkommen här, säger tidigare proffscyklisten Phil Gaimon.

Amerikanen Lance Armstrong lyckas trots att han är livstidsavstängd från all idrott väcka ilska bland de sportintresserade.

Hindrar inte honom

Under pågående Tour de France har tv-kanalen NBC använt Armstrong, som fråntogs sina sju TdF-titlar efter dopningsavslöjandet, som expert i sina sändningar.

– Avstängningen hindrar inte honom från att kommentera cykling. UCI (Internationella cykelunionen) kan säkerställa att alla avstängningar verkställs korrekt, säger en representant för UCI till Cyclingnews.

Men tittarna tycker att NBC ska skämmas.

”Förstörde för en hel generation”

”Han sitter inte i fängelse, han kan behålla sina pengar, han får gå ut på middag utan att någon spottar på honom: men det finns en plats där han inte ska vara välkommen – arrangemanget han förstörde för en hel generation. Bra jobbat, NBC”, twittrar tidigare proffscyklisten Phil Gaimon, en amerikan som har tatuerat in ”clean” (ren) på armen.

Och flera tittare håller med Gaimon:

”En skam för sporten”

”Varför i helvete ger NBC tv-tid till en fuskare och mobbare. Lance Armstrong är en skam för sporten”, twittrar en tittare.

”Vad gör Lance Armstrong på min tv? Kom igen NBC, vill ni påminna om hur mycket dopning det är i cykling mitt i Tour de France?”, twittrar en annan.

Gnuggar lögner

ESPN-kommentatorn Howard Bryant menar att Armstrong fortfarande inte har lärt sig någonting.

”Han fick återigen tillåtelse att gnugga sina lögner i allmänhetens ansikte på en nationell plattform”, skriver han på sin blogg.

Tour de France pågår, efter sju etapper bär fransmannen Julian Alaphilippe den gula ledartröjan.

Publicerad: