Springsteen: ”Kul att döpa om hästen till en av pappas sånger”

avKarin Moberg Granström

FALSTERBO. Jessica Springsteens framtidshäst fanns hos Peder Fredricson.

Väl i USA döptes han om till en av pappa Bruce Springsteens låtar.

Nu plockar han rosetter med amerikanskan i Falsterbo.

Jessica Springsteen är återigen på plats i Sverige. Den här gången är det hoppningarna i Falsterbo som lockar.

I torsdags vann hon Grand Prix-kvalet och när Sportbladet möter upp toppryttaren har hon precis kommit tvåa i sjuårsklassen, med sin svenskfödda talang Hungry Heart. 

– Han hette Vincent när jag köpte honom, men jag hade redan en häst med liknande namn och vi tyckte det skulle vara kul att döpa honom efter en av pappas sånger, berättar Springsteen.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Köpte häst av Peder Fredricson

Jessica Springsteen är dotter till superstjärnan Bruce Springsteen. Eftersom hästen är född i Sverige funkade inte Born in the USA, utan det fick bli Hungry Heart i stället. Hemma kallas han för Harley.

 – Min groom är svensk och hon visade mig en annan häst hos Peder som inte riktigt funkade. När jag kom tillbaka några veckor senare och provade den här passade det direkt.

För Springsteen är det första gången hon tävlar i Falsterbo, men den sjuårige valacken har varit där förut. Förra året reds han på Falsterbo Horse Show av Stephanie Holmén. 

– Jag är jätteexalterad över den här hästen. Han har massa scope, är försiktig och jag tror att han kommer hoppa stora klasser i framtiden.

Mer Springsteen i Sverige

Springsteen trivs väldigt bra i Sverige och öser beröm över den svenska publiken. Hon red i Stockholm under Global Champions Tour tidigare i somras och ser fram emot att komma tillbaka fler gånger. 

– Det är en helt fantastisk publik och man får så mycket support inne på banan. 

ARTIKELN HANDLAR OM