Pacquiao världsmästare: ”Gjorde mitt bästa”

Manny Pacquiao, 40, slog obesegrade amerikanen Keith Thurman.

Filippinske legendaren tog därmed WBA-bältet i weltervikt.

– Min motståndare är en bra boxare, han var smart, säger Pacquiao efter matchen.

Inför ett slutsålt MGM Grand Garden i Las Vegas ställdes Manny Pacquiao mot den obesegrade amerikanen Keith Thurman, 30. Efter ett dramatiskt tolvrondsmöte stod 40-åringen som segrare. Matchen var en jämn sådan där den innehöll många heta sekvenser. Till slut vann Manny Pacquiao på poäng – efter att domslutet var delat och att en av domarna gav segern till amerikanen.

– Min motståndare är en bra boxare, han var smart. Jag tycker att han gjorde sitt bästa, och jag gjorde mitt bästa. Jag tror vi gjorde många fans glada i kväll, för det var en bra match, säger Pacquiao efter matchen enligt AP.

Femte äldsta genom tiderna

– Jag visste att matchen skulle vara jämn. Men han hade momentum när han fick ner mig i förstarundan. Jag var bara ett steg bakom han ikväll. Förlusten är en läxa jag tar med mig, säger en besviken Keith Thurman.

I och med segern är Manny Pacquiao tillbaka på allvar. Den 40-årige boxningslegendaren är den femte äldsta boxaren genom tiderna att vinna en världsmästartitel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN