Manny Pacquiao

Pacquiao världsmästare: ”Gjorde mitt bästa”

Av: 

Ibraheem Alsalman

SPORTBLADET

Manny Pacquiao, 40, slog obesegrade amerikanen Keith Thurman.

Filippinske legendaren tog därmed WBA-bältet i weltervikt.

– Min motståndare är en bra boxare, han var smart, säger Pacquiao efter matchen.

Inför ett slutsålt MGM Grand Garden i Las Vegas ställdes Manny Pacquiao mot den obesegrade amerikanen Keith Thurman, 30. Efter ett dramatiskt tolvrondsmöte stod 40-åringen som segrare. Matchen var en jämn sådan där den innehöll många heta sekvenser. Till slut vann Manny Pacquiao på poäng – efter att domslutet var delat och att en av domarna gav segern till amerikanen.

– Min motståndare är en bra boxare, han var smart. Jag tycker att han gjorde sitt bästa, och jag gjorde mitt bästa. Jag tror vi gjorde många fans glada i kväll, för det var en bra match, säger Pacquiao efter matchen enligt AP.

Femte äldsta genom tiderna

– Jag visste att matchen skulle vara jämn. Men han hade momentum när han fick ner mig i förstarundan. Jag var bara ett steg bakom han ikväll. Förlusten är en läxa jag tar med mig, säger en besviken Keith Thurman.

I och med segern är Manny Pacquiao tillbaka på allvar. Den 40-årige boxningslegendaren är den femte äldsta boxaren genom tiderna att vinna en världsmästartitel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Inbrott i lyxvillan mitt under fajten

ÄMNEN I ARTIKELN

Manny Pacquiao

Boxning