Calle Halfvarsson frisk – redo att tävla igen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ett mirakel har inträffat!

Calle Halfvarsson är frisk igen efter sin befarade förkylning.

– En stor jävla ac stod och pumpade kalluft, säger han.

Två vintrar i rad missade Calle Halfvarsson säsongsavslutningen i Kanada. Efter en skakig säsong kom 30-åringen åtminstone iväg på flajten över Atlanten – men där var olyckan framme.

Väl i Quebec började luftrören strula.

Var ganska säker på förkylning

”Känner tyvärr av halsen och helgens säsongsavslutning ser just nu ut att rinna mig ur händerna. Får hoppas på en mirakelvändning” skrev han på Instagram.

Men tacka gudarna och helgonen, miraklet har inträffat.

När Sportbladet pratar med Calle Halfvarsson inför minitouren (sprint på fredag, femton klassiskt på lördag, femton kilometer jaktstart i fristil på söndag) hostar han inte en gång.

Nu är vi nervösa: hur mår du Calle?

Du behöver inte vara nervös för det är bra faktiskt. Jag kände av halsen i går och var ganska säker på att jag skulle bli förkyld, men det gick över.

Vad har hänt?

– I morse när jag vaknade fanns ingenting kvar. Det måste ha varit rummet. Det är heltäckningsmatta och en stor jävla ac stod och pumpade kalluft, så jag fick torra luftrör.

”Jag är på gång nu...”

Stängde du av luftkonditioneringen?

– Jo, det gjorde jag. Jag drack mycket vatten, tog det lugnt och vilade. Det höll ändå i sig hela dagen och tänkte att det inte kommer att bli tävlingar, men det blir det.

Kan du känna att du förtjänar lite flyt?

– Jo, det kändes som droppen. Att missa tredje gången, att bli sjuk på plats, vad är oddsen för det? Det hade varit helt sjukt. Det ska inte gå. Även om man försöker bli sjuk ska det inte lyckas tre gånger på raken. Så det var rätt att det inte blev inte någon förkylning.

Vad hoppas du kunna prestera i spåren?

– Jag hoppas kunna vara med i toppen. Det kändes väldigt bra i förrgår när jag åkte skidor, innan krånglet i halsen. Jag tror att jag är på gång lagom till säsongsavslutningen.

Norrmannen Johannes Hösflot Kläbo leder den totala världscupen.

Foto: ULF PALM / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE