KLART: Mick Schumacher kör F1

Michael Schumachers son testar för Ferrari och Alfa Romeo

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Kamran Jebreili / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Nu är det klart.

Mick Schumacher testar F1 för Ferrari - och Alfa Romeo.

– Jag är mer än nervös, säger han.

Redan i helgen kom uppgifter om att Mick Schumacher, son till den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher, skulle få chansen att köra F1 i början av april.

Nu är det bekräftat.

– Jag ser verkligen fram emot det och är övertygad om att det blir en väldigt stor och viktig erfarenhet för mig, säger Mick Schumacher i en kommentar.

Och han får möjligheten att köra under båda de officiella testdagarna i april - en dag för Ferrari där han tar över den bil som Sebastian Vettel och Charles Leclerc tävlar med i år - och en dag för Alfa Romeo där han ersätter Kimi Räikkönen och Antonio Giovanazzi under testerna.

Mick Schuamcher kör F1 för Ferrari och Alfa Romeo

Mick Schumacher vann EM i Formel 3 i höstas, han tog en plats i Ferraris förarakademi i januari och ska i år tävla för Prema i Formel 2. Säsongens första deltävling avgörs i Bahrain den kommande helgen, på samma bana som han testar F1 i under inledningen av nästa vecka.

– Än så länge har jag inga tankar på testet eftersom jag verkligen ser fram emot mitt första lopp i Formel 2 och jag verkligen vill koncentrera mig på den helgen, säger Mick Schumacher.

Alfa Romeo utbildar talanger

Vid sidan av Schumacher kommer ytterligare en förare från Ferrari Driver Academi få chansen att köra F1 under 2019. Callum Illot ska testa för Alfa Romeo under det följande testet som avgörs i spanska Barcelona i maj.

– Att hitta unga talanger och utbilda dem ligger i DNA:t för vårt team, Mick och Callum är perfekta exempel på ambitiösa och talangfulla racerförare som förtjänar chansen att ta nästa steg i sin karriär, säger Alfa Romeos stallchef Frederic Vasseur i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem.

Båda förarna har, tillskillnad från Alfa Romeos utvecklingsförare Tatiana Calderon, tjänat i hop de poäng som behövs för att få den superlicens som krävs för att få köra under Formel 1:s officiella tester och träningar.

F1-bloggen med det senaste snacket och förarnas däckval inför Bahrain GP 2019

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Formel 1

Motorsport

Formel 2

Alfa Romeo