Janne Andersson om Emil Forsberg

Sportbladet avslöjade i går att Emil Forsberg lämnar landslagstruppen i besvikelse.

Men enligt landslaget lämnar stjärnan på grund av skada.

– Uppenbarligen vill någon eller några röra till det, säger Janne Andersson.

Emil Forsberg lämnade gårdagens Rumänienmatch i den 68:e minuten och såg ut att vara missnöjd över bytet. Efter matchen kunde Sportbladet avslöja att mittfältaren skulle lämna truppen på grund av besvikelsen. 

Landslaget bekräftade på söndagsförmiddagen att Forsberg lämnar, men hävdar att stjärnan fått känning av en ljumskskada efter matchen. 

Nu möter Janne Andersson media för att kommentera uppgifterna.

– De är felaktiga för han hade ju inte lämnat. Emil kände av lite efter matchen, den skadan som gjort att han kört en rehabperiod i fem månader. Då bestämde vi att vi skulle göra en undersökning (på söndagen). Han var ju besviken och orolig över att han kände av den, säger Andersson och fortsätter:

– I förmiddags var vi överens med honom och Leipzig att han skulle åka hem, det är inget konstigare än så.

”Visste inte att han var skadad”

Janne Andersson fortsätter:

– Vi har haft en jättebra dialog och snack på förmiddagen. Att han skulle spela två matcher på tre dagar fanns inte i min värld. Däremot tycker jag att det är tråkigt att han känner av skadan. Jag hoppas att han kan spela om några veckor igen.

Varför sa du inget om skadan på presskonferensen?

– Jag visste inte att han var skadad för det var han inte. Han hade en känning. Han är inte skadad nu heller. Men han har ju dragits med det här i flera år. Jag tror inte att jag visste det (innan presskonferensen).

Enligt Andersson fick landslaget inte veta något om Forsbergs planer på att lämna förrän på söndagen, alltså flera timmar efter att uppgifterna nått Sportbladet. 

– Är det så, så är det ett problem. Då är det ett jättestort problem, för jag kan bara lita på det spelarna säger till mig. Om du har annan information kan jag inte spekulera i.

– Om det är så då är det för mig väldigt allvarligt. Men jag har pratat med spelaren i fråga, i det här fallet Emil, och jag måste lita på vad han har sagt till mig.  

”Klart att det stör”

Det är inte första gången det har kommit uppgifter om att Forsbergs relation med Janne Andersson är ansträngd. Under denna samling kom dessutom uppgifter om att Victor Nilsson Lindelöf inte är med i truppen delvis för att John Guidetti petats.

– Uppenbarligen vill någon eller några röra till det. Men jag kan inte spekulera kring de uppgifter ni journalister får. Men jag tycker att det är tråkigt så klart. Det är klart att det stör och tar energi.

På frågan om hur Forsberg själv tagit emot uppgifterna svarar Andersson:

– Jag kan säga att han inte är glad för han åkte ju inte hem i går och han säger att det (besvikelsen) är felaktigt.

Ingen ersättare för Forsberg kommer att kallas in.

Här lämnar Emil landslagshotellet på söndagsförmiddagen.
Här lämnar Emil landslagshotellet på söndagsförmiddagen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.