Kosovare Asllani om tv-satsningen: ”Missar vår liga...”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Viasat kommer att sända över 100 matcher per säsong från de europeiska damligorna.

Men satsningen i Real Madrid går den svenska tv-publiken miste om, konstaterar landslagets nyckelspelare Kosovare Asllani.

– Svenska folket vill nog gärna se mig och ”Fia” (Sofia Jakobsson) spela i Real Madrid..., säger hon.

VM i somras blev en succé för svenska landslaget och för damfotbollen i stort.

Kliv tas hela tiden och ett tecken på det var när Viasat tidigare i veckan meddelade att man kommer att sända fler än 100 matcher per säsong från de europeiska damligorna i fotboll.

Nordic Entertainment Group (Nent) – som bland annat består av Viasat och streamningstjänsten Viaplay – har säkrat de nordiska tv-rättigheterna till engelska Super League, tyska Bundesliga och franska Division 1. Avtalet sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Satsningen hyllas och välkomnas.

Kosovare Asllani ser det också som ett framsteg, men konstaterar samtidigt att hennes eget CD Tacon, Real Madrids kommande damlag, inte kommer att visas.

– Jag noterade att de sänder tre ligor, men missar vår liga. Svenska folket vill nog gärna se mig och Fia spela i Real Madrid.... Spanska ligan är den liga som växer snabbast, så vi får se om de kan köpa in det i framtiden, säger hon.

Hon märker själv av intresset kring satsningen som sker i Real Madrid.

Känner du Real-andan?

– Vi är på samma träningsanläggning som herrlaget så vi stöter på alla kring klubben dagligen. Sen märker man att man tillhör en stor klubb med all den respons man får från fansen. Jag var den första som skrev på och det har varit extremt mycket på sociala medier, det är många som är uppmuntrande. Man märker att Reals fans är fantastiska, de har koll. Våra matcher har visats på Reals tv, det känns som att de tar in oss under sina armar.

– Man får dra nytta av herrarnas förmåner. Man vet att Real bygger så vill man slåss om titlar, men det kommer att ta tid, påpekar Kosovare Asllani.

1 av 2 | Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Har handen gipsad efter operation

Hennes samspel med Sofia Jakobsson, som också värvades efter sommarens VM-brons, har varit framgångsrikt. Rumskompisarna i landslaget är samspelta på planen.

– ”Fia” och jag hade ett bra samspel under VM och hittat varandra ännu mer i klubblaget. nästan alla mål vi gjort är efter vårt samspel. Vi känner varandra väl. Det är vi som ska leda offensiven i både klubb-  och landslag och det är kul.

Kosovare Asllani är på plats med landslaget Visby. Hon har dock ena handen gipsad efter en lättare operation av en ligamentskada i handen.

– Tummen är gipsad, det går enligt planen som jag fått från klubben och det medicinska teamet. Jag ska vara tillbaka i kollektiv träning på fredag.

Och spelklar till EM-kvalet på tisdag när ni möter Lettland?

– Det hoppas jag, det är därför jag är här. Jag är spelsugen, en vecka utan fotboll känns som en lång tid. Det var en lite störig grej, men det är inte benen som är skadade vilket är positivt så jag har kunnat hålla igång träningen ändå. Jag fick en halv match i onsdags inför operationen så då fick jag lite speltid. Jag lär ändå vara i hyfsad fysisk form.

Hur ser du på mötet med Lettland borta?

– Lettland är ett lag som jag aldrig har mött. Vi har sett lite klipp under dagen, det är ett lag som kan lägga sig väldigt lågt och krympa ytor för oss. Men vi har studerat dem och sett vilka ytor vi kan hitta. Men det är klart att det är en match som vi ska vinna.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM