Lindahl kan prisas som världens bästa

avTT

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Hedvig Lindahl var stor del i Sveriges VM-brons i somras. Arkivbild.

Hedvig Lindahl var en av Sveriges nyckelspelare under sommarens fotbolls-VM i Frankrike.

Nu har bronshjälten chansen att prisas som världens bästa målvakt av Internationella fotbollsförbundet, Fifa.

Hedvig Lindahl var en av anledningarna till att Sverige fick med sig en bronsmedalj hem från VM i Frankrike. Den rutinerade målvakten storspelade under turneringen där straffräddningen mot Kanada troligen är 36-åringens, och många andras, starkaste minne från turneringen.

Succén under VM gick inte Fifa förbi. Hedvig Lindahl är utsedd till en av tre finalister som gör upp om priset som världens bästa målvakt på damsidan – de två andra målvakterna är Christiane Endler, Chile, och Sari van Veenendaal, Nederländerna. Vinnaren kommer att utses av en expertpanel, vald av Fifa, som består av tidigare målvakter och anfallare.

"Jag är verkligen tacksam över nomineringen, speciellt med tanke på den utmanande våren jag hade inför VM och med tanke på att mästerskapet blir tuffare och tuffare för varje år", skriver Lindahl på Instagram.

Värt att notera är också att den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson inte finns med bland de tre finalisterna som röstats fram till världens bästa tränare på damsidan. Tränarna som gör upp om den prestigefyllda utmärkelsen är i stället Jill Ellis, USA, Phil Neville, England och Sarina Wiegman, Nederländerna.

Vilka som tar hem priserna meddelas den 23 september.