Får ingen plats i VM: ”Det känns dumt”

Det kom ett återbud.

Men Marcus Nilsson får ändå ingen plats i friidrotts-VM, trots att han är kvalificerad på rankning.

– Det känns som att man borde ha kunnat lösa det på något sätt, säger Nilsson.

Marcus Nilsson, 31, fick ingen av de 24 platserna i tiokamp till sommarens friidrotts-VM i Eugene. Nilsson hade fått åka till mästerskapet om han kvalat in genom sin världsrankning men han föll på målsnöret när han blev förste reserv.

Trots att ett sent återbud från en konkurrent sedan kom fick inte Nilsson någon fråga om han ville åka till VM och mästerskapet kommer nu ha 23 tiokampare i stället för 24.

– Jag fick faktiskt precis det beskedet, så jag vet inte så mycket. Min tränare (Tobias Ohlsson) hade hört från Kajsa (förbundskaptenen Kajsa Bergqvist) att det verkar som att de inte ska fylla på den platsen, säger Marcus Nilsson.

Kritiken: ”Det känns dumt”

Vad känner du kring det?

– Det känns lite snöpligt. Sista veckorna har det varit lite fram och tillbaka med det där och det kändes som att jag skulle få åka. De skulle kolla en vända till men det verkar som att de stängde all anmälan på onsdagen och jag tror att återbudet kom i går.

– Det känns dumt eftersom mångkampen går så pass sent på mästerskapet. Det är över två veckor kvar innan det är dags, det är ganska länge. Det känns lite byråkratiskt om den här platsen inte fylls på. Vi har bara 24 platser i mångkampen och de andra grenarna har fler. Det känns som att man borde ha kunnat lösa det på något sätt.

Trots att sista ordet verkar vara sagt finns det en ganska stor tröst för Marcus Nilsson.

– Det känns snöpligt men samtidigt finns det ett EM tre veckor efter VM. Hade det varit ett år med bara VM hade det varit väldigt tungt, säger han.

Sportbladet har sökt förbundskaptenen Kajsa Bergqvist.

Marcus Nilsson springer 110 m häck under tiokampen vid friidrotts-EM i Berlin, Tyskland.
Marcus Nilsson springer 110 m häck under tiokampen vid friidrotts-EM i Berlin, Tyskland.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.