”Många som tyckte och tänkte om det Sirius gjorde”

UPPSALA. Sirius hade 0–10 i målskillnad på tre matcher och fick hård kritik.

Nu har laget två raka segrar och ligger sexa i tabellen.

– Vi behövde lyfta och visa att vi inte är så dåliga och det har vi gjort, säger Moustafa Zeidan.

Efter att ha inlett allsvenskan med två segrar och ett kryss hamnade Sirius i en rejäl svacka. På tre matcher släppte laget in tio mål bakåt och gjorde noll framåt. 

Efter 0-4 på bortaplan mot Djurgården var kritiken hård. Men segern mot Elfborg har Sirius nu två raka segrar och 4-0 i målskillnad. 

– Vi har haft en kämpig period. Det var många som tyckte och tänkte om det Sirius gjorde efter att vi förlorade mot Djurgården. Helt rätt, jag säger inget om det, vi har inte presterat tillräckligt bra. Men att vända den trenden är häftigt och säger något om vad gruppen håller på med, säger tränaren Daniel Bäckström. 

”Hamnar i ett drömläge”

Sirius tog ledningen i den 57:e minuten efter att Christian Kouakou satt 1-0. Aron Bjarnason ökade sedan på till 2–0 sex minuter senare och i målet spikade Tommi Vaiho igen. 

– Jag ser att Hellborg får bollen. Han tittar på mig och lägger en hög bra boll och jag hamnar i ett drömläge på vänsterkanten. Sedan viker jag in och försöker hitta första stolpen, ett bra mål, säger Kouakou om ledningsmålet och fortsätter: 

– Statistiken ljuger inte, det har varit dåligt, men det är oerhört starkt att komma tillbaka. Det är inte två lätta matcher. Vi har vetat om att vi har kvalitén i gruppen.

”Samma folk som hyllar”

Moustafa Zeidan är inne på samma spår. 

– Fantastisk laginsats. Vi håller oss till spelplanen. Vi vet hur de ska ska spela och gick inte i deras fälla. Vi behövde lyfta och visa att vi inte är så dåliga och det har vi gjort.

Hur har ni påverkats av kritiken? 

– Det är så kul när man väl får kritik för det är samma folk som hyllar en så fort det går bra. Det är inga problem för oss. Vi tycker mer att det är kul och man vill såklart motbevisa att vi är ett bra lag.

Vad har ni gjort för att vända på det?

– Vi har varit lite mer taktiska, inte lika naiva kanske. Vi är ödmjuka och gör det vi ska göra. 

Daniel Bäckström
Daniel Bäckström
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.