Dubbelseger för Red Bull på Imola

Charles Leclerc satsade allt – och misslyckades.

Det gav Red Bull ett drömläge på Imola.

En dubbelseger och de poäng som behövs för den fortsatta VM-jakten.

Red Bull kom till F1-helgen Imola med ett mål. Att ta in poäng på Ferrari och Charles Leclerc. Det lyckades. Det blev en dubbelseger Max Verstappen tog in 19 poäng på Charles Leclerc i kampen om VM-titel.

– Det var en fantastisk söndag, jublar Max Verstappen efter Red Bulls första dubbelseger sedan 2016.

– Precis som vi ville.

Verstappen tog starten av GP-loppet på Imola från pole position och Red Bullkollegan Sergio Perez smög upp på andraplatsen, samtidigt som VM-ledaren Leclerc ramlade ner till plats fyra.

Dyrbart misstag av Leclerc

Ferrariföraren jobbade sig sedan tillbaka in i racet som inleddes på en blöt vägbana, men trots att banan torkade upp klarade han inte av att köra om Sergio Perez. På det 54:e varvet så satsade han allt, men träffade banmarkeringen fel och snurrade.

Det misstaget blev oerhört dyrbart, han tvingades in i depå igen och rasade i resultatlistan.

Det misstaget gav Red Bull en dubbelseger och Max Verstappen, som även vann sprinten, tog full poäng den här helgen vilket ger honom många viktiga poäng i kampen om VM-titeln.

– Det är alltid svårt att uppnå något sådant, men vi har varit med bra sedan kvalet. Det har sett bra ut, men det var en stor osäkerhet kring vädret. Jag tycker ändå att vi som team gjorde detta riktigt bra. Vår dubbelseger är välförtjänt, säger Max verstappen efter loppet.

McLarens Lando Norris slutade trea, Mercedes George Russell fyra och Valtteri Bottas, Alfa Romeo, femma. VM-ledaren Charles Leclerc, Ferrari, slutade sexa. Mercedes Lewis Hamilton hade en tung helg, han misslyckades i fredagens kval, låg långt bak i sprintracet och åkte runt på 14:e plats i söndagens GP. Han blev varvad av Verstappen och var långt efter en VM-poäng.

Nästa deltävling avgörs i på stadsbanan i Miami, USA om två veckor. Det blir en helt ny utmaning för Formel 1.

F1-bloggen med bland annat Toto Wolffs ursäkt till Lewis Hamilton

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.