Sarah Sjöströms vändning – gör comeback tidigare

För två veckor sedan meddelade Sarah Sjöström att hon tar en paus från tävlandet.

Den pausen blev inte långvarig.

”Jag kommer tillbaka till Neapel för att tävla igen”, skriver 28-åringen på Instagram.

Den svenska simstjärnan, som tog en sensationell medalj i OS (silver på 50 meter frisim) efter den allvarliga armbågsskadan, meddelade så sent som den 4 september att hon tar en paus från tävlandet.

”Det är bättre för mig att återgå till träning och rehab för att vara säker på att jag inte överanstränger min armbåge i början av säsongen. Men jag kommer återgå till ett väldigt intensivt tävlande i november/december”, skrev hon på Instagram då.

Men nu gör alltså 28-åringen comeback i den internationella simtouren, ISL, betydligt tidigare än vad hon uppgav nyligen.

”Sista minuten-beslut. Jag kommer tillbaka till Neapel för att tävla igen. Jag saknar givetvis mitt lag och glassen för mycket”, skriver hon på Instagram.

– En tvärvändning som heter duga, den får vi leva med, haha, säger Sjöströms agent Daniel Wessfeldt.

”Ser jättebra ut”

Wessfeldt fortsätter:

– Hon kände sig bara fräschare än vad hon hade kunnat föreställa sig och beslöt sig för att kontakta sin klubb och höra om hon kunde komma ner och tävla i Italien. Det är ett snabbt beslut. Det överraskar både mig, henne själv och många andra, men det är bara positivt. Hon tävlar redan i morgon kväll.

Sjöströms lag, Energy Standard, har alltså match nu till helgen, grundserien avslutas sedan med ytterligare en match torsdag-fredag kommande vecka.

– Hon har blivit undersökt och de säger att det ser jättebra ut. Det kunde vara så att hon ändå mentalt ville vila, men nu känner hon att det känns bra, det känns kul och hon känner sig i form, därför blev det så här, avslutar Wessfeldt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN