Corinna Schumacher: ”Självklart saknar jag Michael varje dag”

Familjen Schumacher pratar nu om hur livet ser ut efter tragedin.

Michael Schumacher vårdas i hemmet i Schweiz efter skidolyckan för nästan åtta år sedan.

– Självklart saknar jag Michael varje dag, säger frun Corinna Schumacher i nya Netflix-dokumentären Schumacher.

Det var den 29 december 2013 som Michael Schumacher åkte utförsåkning med då 14-årige sonen Mick i franska alporten Meribel.

Michael Schumacher föll och slog huvudet i en sten, trots att han hade hjälm fick han en allvarlig hjärnskada och låg i koma i drygt tre månader.

Sedan dess har allmänheten inte fått mycket information om hans hälsotillstånd.

Säkerhetsvakter ska bevaka familjens hem, vårdpersonal tar hand om honom dygnet runt och han transporteras för hemliga operationer i Paris.

”Han är annorlunda”

I nya Netflix-dokumentären Schumacher öppnar nu familjen upp om livet och känslorna när tillvaron har förändrats.

52-åriga frun Corinna Schumacher, 24-åriga dottern Gina-Maria Schumacher och 22-årige sonen Mick Schumacher är alla känslosamma när de pratar om Michael.

Corinna Schumacher.
Corinna Schumacher.

Corinna Schumacher faller i tårar flera gånger i samtalen kring honom.

– Självklart saknar jag Michael varje dag. Det är inte bara jag som saknar honom. Barnen, familjen, hans pappa, alla runt honom. Alla saknar honom, men Michael är här. Annorlunda, men han är här. Det ger oss styrka, säger Corinna Schumacher.

”Gör allt vi kan”

De håller ihop i familjen och hjälps åt att ta hand om Michael.

– Vi är tillsammans. Vi bor tillsammans hemma. Vi gör behandlingarna. Vi gör allt vi kan för att göra Michael bättre och se till att han har det bra. För att få honom att känna vår familj, vårt band. Jag kommer att göra allt i min makt, vad som än händer. Det gör vi alla, säger Corinna Schumacher.

Mick och Gina-Maria pratar om hur de minns Michael som pappa när de var barn och visar privata videofilmer.

– Sedan olyckan, erfarenheterna, ögonblicken som jag tror att många har med sina föräldrar, finns inte längre eller i mindre utsträckning. Jag tycker att det är lite orättvist, säger Mick Schumacher.

”Skulle offra allt”

Sonen har en egen racingkarriär och kör för Haas i formel 1.

Pappa Michael har alltid varit hans förebild och idol inom racingen och livet.

– Jag tror att pappa och jag skulle förstå varandra på ett bättre sätt nu. Bara för att vi talar samma språk, motorsportens språk. Vi skulle ha mycket mer att prata om. Det är det jag tänker mest på. Det skulle vara så coolt, så tänker jag. Jag skulle offra allt för det, säger Mick Schumacher.

”Vi skyddar honom”

Det står klart i intervjuerna med familjemedlemmarna att Michael Schumacher fortfarande behandlas, inte klarar sig själv och har svårt att kommunicera.

Enligt tidigare obekräftade rapporter ska han sitta i rullstol, inte kunna prata och ha svårt med minnet.

– Vi försöker fortsätta som en familj, så som Michael gillade det och fortfarande gör. Vi fortsätter med våra liv. ”Privat är privat”, som han alltid sa. Det är viktigt för mig att han kan fortsätta njuta av sitt privatliv så mycket som möjligt. Michael skyddade oss, och nu skyddar vi Michael, säger Corinna Schumacher.

Den nu 52-årige tyske formel 1-legendaren vann 91 formel 1-lopp och sju mästerskap under sejourerna 1991–2006 och 2010–2012.

Mest är han känd för att ha kört för Ferrari, där nu sonen Mick förutspås en framtid.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.