Flera fotbollsspelare från Haiti försvunna i Florida

Flera spelare i Haitis fotbollslag i Special Olympics har försvunnit i Florida.

Polisen berättar att man nu letar aktivt för att hitta personerna.

– Vi har en dialog med Walt Disney World, berättar man i ett uttalande.

Den 5 till 12 juni pågår tävlingarna i Special Olympics i Orlando i Florida. Men nu skakas mästerskapet av att totalt sex personer, flera av dem spelare, i Haitis fotbollslag har försvunnit spårlöst.

Polisen berättar att de lämnade kvar sina bagage på hotellrummen och att de sågs senast på eftermiddagen den 6 juni när de lämnade in nycklarna till rummen.

Det ska handla om Oriol Jean, 18, Anderson Petit-Frère, 18, Peter Mianovich Berlus, 19, Nicholson Fontilus, 20, Steevenson Jacquet, 24, och Antione Joseph Mithon, 32.

5 500 aktiva deltar i Special Olympics

”Lokala myndigheter har inte angett någon anledning till att hälsan och säkerheten för någon av individerna ska vara i fara. Men för att utöka räckvidden och effektiviteten i sökandet har de rapporterats som försvunna personer”, skriver Special Olympics i ett uttalande.

Polisen letar nu aktivt för att hitta samtliga.

– Vi har en dialog med Walt Disney World, Special Olympics och federala partners. I dagsläget tror vi att det här är en isolerad händelse och det finns inga misstankar om brott, säger polisen i ett uttalande.

Ungefär 5 500 aktiva deltar i Special Olympics i Orlando och runt 120 000 åskådare förväntas se mästerskapet.

Anderson Petit-Frère skrev i förra veckan på sociala medier att han var exalterad över att delta i Special Olympics och att det skulle bli en ära att vara med i laget.

Speciell Olympics är en internationell idrottsorganisation för människor med intellektuella funktionsnedsättningar.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln