Världscupen i längdskidor

Emil Iversen om ryska stjärnan: ”Våldsam”

Av: 

Felix Tornberg

Anna Rydén

SPORTBLADET

Den ryske stjärnan Aleksandr Bolsjunov kan ingen engelska.

Nu berättar norrmannen Emil Iversen om hur de kommunicerar.

– Han gör det ofta med våld, säger han till norska VG.

Aleksandr Bolsjunov är en av världens största längdskidstjärnor. Ryssen har länge varit ganska ensam på en annars väldigt norsk topp.

Han är känd för sin kraftfulla åkstil – och sina ibland fula knep i spåret.

Hur han är utanför spåret är det inte många ickeryssar som vet. Hans engelska är nämligen mint sagt knackig. Nu ger den norske stjärnan Emil Iversen en unik inblick.

– Han gör det (kommunicerar, reds.anm.) ofta med våld, antingen sliter han i oss, eller så slår han oss på axeln. Han ströp nästan Sjur Röthe i den mixade zonen i Lahtis live på NRK. Så vi har olika sätt att göra det på, säger Iversen till VG.

Pikar Sverige

– Bolsjunov är lite sådan att han dunkar en på axeln och sliter i oss, han lyfter folk och kramar om dem. Som när Nossum (Eirik Myhr, norsk landslagstränare, reds. anm.) skulle gratulera honom till segern på femmilen i Holmenkollen, då tog Bolsjunov honom i hand och slet honom i marken. Han är lite våldsam. Inte för att han ska slå ner oss, men han är grov i sitt beteende och han är tuff i spåret. Han har kört ner flera åkare, säger Iversen vidare.

Iversen poängterar dock att det finns humor i det, och att de övriga åkarna tar det med ro. På en presskonferens inför helgens tävlingar i Lillehammer står han fast vid sina uttalanden:

– Jag pratar fortfarande inte med honom. Jag står väl egentligen för vad jag sa där. Jag är lite orolig. Det är klart han är skrämmande, säger Iversen.

Det norska längdlandslaget är trots allt tacksamt för att Bolsjunov finns blad rivalerna. Det berättar Iversen – samtidigt som han passar på att pika svenskarna.

– Hade han inte varit där hade vi kunnat träna hälften så mycket och ändå haft hyfsad koll på svenskarna. Bolsjunov är där, och då måste vi försöka hitta marginaler överallt och göra det bästa hela tiden. Det tror jag är viktigt eftersom vi är så bra, säger han.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Världscupen i längdskidor

LÄS VIDARE

Det kändes självklart den här sprinten

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Emil Iversen

Längdskidor