Stoppades att flyga till VM-lägret

Kajsa Bergqvist, Daniel Ståhl  och Simon Pettersson skulle ha satt sig på planet till USA och det svenska VM-lägret idag.

Då stoppades de redan på Arlanda - några av de första offren för SAS-strejken.

– Vi hade checkat in och gått genom säkerhetskontrollen, då beskedet kom, säger svenskarnas team manager Petra Ericsson.

Flygkaoset drabbade även delar av den svenska VM-truppen när de skulle ge sig iväg till det förberedande VM-lägret i Berkeley utanför San Francisco.

Klockan 12.15 skulle deras flyg till USA lyfta från Kastrup i Köpenhamn.

PLUS: Wennerholm: ”Bergqvist tog i för lite”


Men förbundskapten Kajsa Bergqvist, diskuskastarna Daniel Ståhl, Simon Pettersson och kulstötaren Fanny Roos blev stående på Arlanda.

– Ja, det var ett väldigt sent besked och fick olika bud av personalen, där en en sa att vi skulle sätta oss på flyget till Köpenhamn och en annan att vi skulle gå och hämta ut vårt incheckade bagage igen, säger Petra Ericsson.

Tvingades boka om

Det blev det senare.

– Ja, vi vet inte varför flyget från Köpenhamn till San Francisco blev inställt, men vi har bokat om de aktiva till ett flyg i morgon istället. Nu ska jag försöka boka om Kajsa och oss övriga också.

Fick ni någon förklaring till det inställde flyget?

– Nej, ingen alls.

Simon Pettersson, Daniel Ståhl och Fanny Roos tog beskedet med jämnmod.

– Ja, man var ju ändå lite inställd på att det kunde hända. Vi skulle ha tränat då vi kom fram, men nu la vi in det passet nu innan resan i stället. Så det är ingen fara, säger Simon.

SAS frist med pilotfacket gick ut vid 12.00 på måndagen och bara minuter senare kom beskedet om att piloterna gått ut i strejk.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.