Krockade med cykeln – kämpar för sitt liv

avAnna Andersson

1 av 4

Världsmästaren Nicky Hayden krockade under en cykeltur.

Nu kämpar mc-föraren för sitt liv.

– Han är mycket allvarligt skadad och får intensivvård, bekräftar en talesman för sjukhuset i Cesena, Italien.

Foto: TT
Nicky Hayden.

Amerikanen vann VM i MotoGP, roadracingens kungaklass, 2006 och han tävlar numera i superbike-VM. Enligt tidningen Rimini Today cyklade han tillsammans med några vänner när en personbil körde på honom. En video från olycksplatsen visar att han har kolliderat med framrutan på bilen, Därefter slungades han ner på vägrenen.

Nicky Hayden fördes med ambulans till ett sjukhus i italienska Rimini, men förflyttades under onsdagskvällen till ett större sjukhus i Cesena.

– Hans tillstånd har inte förbättrat sig under natten, förklarade sjukhusets talesman under torsdagen och under eftermiddagen skickade sjukhuset ut ett pressmeddelande:

Nicky Haydens tillstånd är fortfarande extremt kritiskt. Den unge mannen som befinner sig på Bufalini Hospitals i Cesena har drabbats av allvarliga hjärnskador och i nuläget kan vi inte lämna någon prognos.

Allvarligt skadad

Enligt Rimini Today har den 35-årige amerikanen bland annat svåra skador på bröst och huvud. Motorsportmagazin skriver att han har opererats och kommer att hållas nedsövd det kommande dygnet. Enligt italienska Sky har han drabbats av flera frakturer, inre skador och även av en hjärnblödning.

Varken sjukhuset eller Haydens team Red Bull Honda World Superbike Team bekräftar de uppgifterna. Teamet skriver i ett pressmeddelande att man väntar med ytterligare kommentarer till dess att sjukhuset återigen gör ett offentligt uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Superbike