”Det gick inte rätt till vid olyckan…”

Foto: Christine Olsson/TT

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Fyra månader har gått sedan Anna Holmlund kraschade under ett träning.

Nu riktas kritik mot hur Internationella skidförbundet Fis hanterade olyckan.

– Helikoptern var inte på plats tillräckligt fort, säger alpina åkaren Tomasz Zerebecki till SVT Sport.

GRAFIK: Här kraschade Anna Holmlund 00:40

Det var den 19 december som svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund skadade sig allvarligt under ett träningspass i Italien.

Holmlund hölls nedsövd på ett sjukhus i Italien och flyttades sedan till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, där hon fortfarande vårdas.

Nu uttalar sig den alpina åkaren Tomasz Zerebecki, vars hustru Karolina Riemen var med om en liknande krasch för en dryg månad sedan.

”Inte tillräckligt fort”

I en intervju med SVT Sport riktar han skarp kritik mot hur Fis (Internationella skidförbundet) hanterade Anna Holmlunds olycka.

– Enligt mig gick inte heller arbetet kring Holmlunds olycka rätt till. Helikoptern var inte på plats tillräckligt fort. Någon minut hit eller dit kan vara avgörande för hur det fortsatta livet kommer att se ut, säger Zerebecki.

”Är en mardröm”

I mitten av mars månad kom positiva besked om Anna Holmlunds tillstånd; då rapporterades att hon börjat visa tecken på kommunikation.

De senaste veckorna har det dock varit tyst.

I intervjun med SVT Sport skickar Tomasz Zerebecki en hälsning till familjen.

– Jag vet vad hennes nära och kära går igenom och det är en mardröm. Jag vill hälsa att de ska fortsätta att vara starka och hålla hoppet uppe, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM