Jerebko: ”Hemsk att spela med”

Går in i slutspelet – med bruten näsa

SPORTBLADET

Han har redan skrivit ­historia flera gånger om. 

Nu vill Jonas Jerebko ­göra det igen när Boston Celtics går in i slutspelet som förstaseedade i den östra konferensen för ­första gången på sex år. 

– De riktiga matcherna börjar nu när slutspelet börjar, säger NBA-­svensken. 

Säsongen har gått upp och ner för Jonas Jerebko.
I januari snittade han 18 minuter och fick starta flera matcher. Men i början av februari bröt svensken näsan på tre ställen och sedan dess har speltiden, precis som många gånger tidigare ­under karriären, varierat. 

När NBA-slutspelet drar igång i morgon för Boston Celtics hoppas Jerebko på mer speltid. 

– De riktiga matcherna börjar nu när slutspelet börjar. Jag fortsätter bara göra det jag gör, jobba extra och vara redo. Det har varit en upp- och nersäsong för mig med minuter så jag försöker bara göra det bästa av det jag får, säger han till Boston Globe.

Tredje slutspelet

Boston har haft en supersäsong och vann den östra konferensen före regerande mästarna Cleveland ­Cavaliers. 

Första gången Jerebko var i ett slutspel åkte Boston ut direkt med 0–4 i matcher mot just Cleveland. Även
i fjol blev det uttåg i åttondelen efter 2–4 mot Atlanta Hawks, men ­Jerebko fick som förste svensk vinna en match
i ett slutspel. 

När han nu går in i sitt tredje slutspel vill han skriva historia på nytt genom att ta sig ­vidare från den första slutspelsrundan och längre än så. 

Och oavsett hur mycket speltid Jerebko får trivs han med tillvaron i Boston. 

– Jag är glad över att vara i ett vinnande lag med fantastiska lagkamrater och en fantastisk tränarstab, så jag kan inte klaga. 

Den brutna näsan, som fortfarande stör svensken, får dock vänta till efter ­säsongen innan den åt­gärdas. Jerebko har dock trotsat ­läkarnas order och slutat spela med den mask han ­använde de första matcherna­ efter skadan. 

”Kunde bara inte”

– Det var hemskt att försöka spela med den masken. De ville att jag skulle spela med den i två månader men jag kunde bara inte göra det. Det är inte det skönaste att ha en näsa som är bruten på tre ställen men jag ville inte vara borta. Den är fortfarande bruten, men jag kan inte fixa den just nu, säger ­Jerebko.

ARTIKELN HANDLAR OM