Teixeira: ”Jag såg tre Gustafssons...”

Knockades – kommenterar nu ”The Maulers” finger i ögat

avPelle Strandman

Alexander Gustafsson sänkte Glover Teixeira i den femte ronden i Globen.

Nu hävdar brasilianaren att han hämmades efter att svensken träffat honom i ögat.

– Jag kunde inte se någonting, säger Teixiera till MMA Fighting.

Ett kokande Globen fick i söndags se Alexander Gustafsson besegra Glover Teixeira efter en knock i den femte ronden – något som i förlängningen kan ge ”The Mauler” en ny chans att fajtas om världsmästarbältet i lätt tungvikt.

Svensken hyllades stort – men fick också ta emot en del kritik för att han stundtals sprungit ifrån sin motståndare i oktagonen.

Nu har Teixeira själv gett sin syn på fajten och brasilianaren menar att hans chanser att vinna försämrades efter att Alexander Gustafsson råkat sätta in ett finger i ögat på honom i den första ronden.

”Allt var suddigt”

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte störde mig. Alla förstår det, fajter eller inte, att det är störande att bli petad i ögat så kraftfullt, säger Teixeira till MMA Fighting.

Foto: Peter Wixtröm

37-åringen vill inte skylla förlusten på den händelsen, men konstaterar att hans syn var kraftigt försämrad när han tidigare än önskat tvingades fortsätta.

– Jag gick ut dit igen utan att kunna se någonting. Jag såg tre stycken Gustafssons. Allt var suddigt, och jag trodde att jag skulle få fem minuter (för återhämtning).

”Kunde inte komma åt honom”

Domaren Marc Goddard meddelade dock Teixeira att han inte fick någon vila. På Twitter förklarade han senare att det endast är vid oschysta träffar mot skrevet som man tillåts ta fem minuter att återhämta sig.

– Oavsett så tycker jag att, så som han fajtades, den farten... han var bättre. Jag kunde inte komma åt honom. Efter att mitt öga blev bättre så kunde jag inte komma åt honom. Resultatet hade blivit det samma.

Teixeira tillägger ödmjukt:

– Grattis till Gustafsson. Han slog mig i mitt livs bästa form, utan några som helst skador. Jag har inga ursäkter.

ARTIKELN HANDLAR OM