Uppsala tog revansch med utklassning

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Besvikelsen var enorm efter förlusten senast och många ställde sig frågan om Uppsala skulle kunna ladda om.
Laget svarade med att utklassa BC Luleå med 89-51 i den fjärde semin.

– Vi spelar bra, men det är Luleå som gör en dålig insats, säger Alexander Lindqvist.

Det har varit relativt jämt i semifinalserien mellan BC Luleå och Uppsala i basketligan, men seriesegrarna har vunnit de tre första matcherna.

Efter Luleås rysarseger senast var besvikelsen enorm i Uppsala och hård kritik riktades mot domartrion, bland annat efter att Lukas Fribergs straffkast gått om.

– Man kan ju tycka att Oscar Lewferth (matchkommissarie) och de andra tre pappskallarna ska kunna något, det är väl därför de är här, sa Alexander Lindqvist till UNT.

Luleå skaffade sig fyra matchbollar i och med segern senast, men Uppsala räddade den första – och det gjorde det med en överkörning.

”Vill inte vara en sådan person”

BC Luleå var inte alls med och Uppsala ledde med 23-12 redan efter den första perioden. Ledningen växte ju längre matchen gick och hemmalaget kunde till slut vinna med förkrossande 89-51 efter 20 poäng av Axel Nordström och 16 av Alexander Lindqvist.

– Vi spelade bra, men det är Luleå som gör en dålig insats. Vi spelade som vi gjorde sist där uppe och spelar oss till bra lägen och i dag satt dem, det är lite skillnad. Men framför allt är det de som är dåliga, säger Lindqvist.

Vad tror du att det beror på?

– Jag vet inte, det är säkert skitskönt att leda med 3-0 och de kanske var lite avslappnade och tycker att det är kul att gå vidare på hemmaplan.

Uppsalastjärnan var också ångerfull efter sin domarsågning senast.

– Är det något jag lärt mig är det att jag inte ska säga vad som helst. Det känns onödigt, jag vill inte vara en sådan person. Men vi laddade om och tog revansch.

Inget lag har tidigare vänt ett 0-3-underläge i ett slutspel och Uppsala har fortfarande en bit kvar för att skriva historia.

– Det är tufft, men nu lever det. Vi ska upp och spela och försöka sno den där uppe. Vinner vi då kan det bli riktigt darrigt, säger Lindqvist.

I den andra semifinalen kvitterade Södertälje matchserien till 2–2 i matcher. Regerande mästarna vann enkelt på hemmaplan med 88–68.

Publicerad: