Magnusson imponerade på SM

Foto: Anders Wiklund/TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Sveriges bästa skidskytt under fjolårssäsongen.

I dag visade Anna Magnusson, 22, på nytt klass när hon tog guld på rullskidskytte-SM i Sollefteå.

– Det liggande skyttet har varit lite struligt den senaste tiden så det var riktigt skönt att få till det bra idag, säger hon.

Anna Magnusson har under de två senaste säsongerna över tid visat att är Sveriges bästa skidskytt.

22-åringen var jämnheten själv förra vintern och etablerade sig i världscupen på allvar med en sjundeplats på masstarten i Anterselva i januari som bästa resultat för att sedan toppa av säsongen med dubbla SM-guld i slutet av mars.

Under söndagen visade Magnusson att hon inte legat på latsidan under sommaren när hon vann guld på distansen under rullskidskytte-SM i Sollefteå.

Minuten före Hanna Öberg

Anna Magnusson gick i mål med en segermarginal på över minuten till tvåan Hanna Öberg efter att endast skjutit en bom på 20 skott, samtidigt som bronset gick till Mona Brorsson.

– Det liggande skyttet har varit lite struligt den senaste tiden så det var riktigt skönt att få till det bra idag, sa Anna Magnusson till Skidskytte.se efter loppet.

Under lördagens sprint var det Mona Brorsson som drog det längsta strået med en bom, samtidigt som Anna Magnusson den gången blev femma efter två missade skott.

På herrsidan segrade Tobias Arwidson under söndagens distans med 19 träff på 20 skott. Tvåa blev något överraskande Daniel Gustafsson, samtidigt som Fredrik Lindström missade pallen efter sekunddrama mot Sebastian Samuelsson.

– Jag hade ingen riktig fart i benen idag. Det är skönt att kunna skjuta bra, även om skjutfarten inte riktigt är på den nivån jag vill ha den, kommenterade Arwidsson.

ARTIKELN HANDLAR OM