Lewis Hamilton vann Belgiens GP

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Dan Istitene / Getty Images Europe

Efter 44 varvs kamp lever VM vidare.

Lewis Hamilton vann i Belgien - men har sju poäng upp till Sebastian Vettel i kampen om VM.

– Jag gjorde det jag kom hit för att göra, säger Lewis Hamilton.

Han tog starten i Belgiens GP och han uppvaktades sedan hårt av Ferraris Sebastian Vettel under hela racet, men han höll undan trots att Vettel valde de ultramjuka däcken för en sista attack när säkerhetsbilen kom ut på det 30:e varvet.

– Jag är inte helt nöjd med den omstarten, säger Vettel på prispallen efter loppet.

– Jag var lite orolig för att jag inte skulla komma tillräckligt nära Lewis, men problemet var att jag kom för nära. Jag fick gå på utsidan och hade ingenstans att ta vägen.

Lewis Hamilton vann Belgiens GP

Mercedes och Hamilton valde den hårdare gummiblandningen till avslutningen av loppet och när britten klarade av att behålla ledningen efter omstarten så kunde han också säkra segern.

– De var en riktigt bra fajt med Sebastian, säger Hamilton som körde sitt 200:e F1-lopp i dag.

– De var en stark helg både för mig och teamet.

Vettel behåller ledningen i VM, sju poäng före Hamilton. Bakom dem gick Red Bulls Daniel Riccirdo i mål som trea, Kimi Räikklnen, Ferrari slutade fyra och Valtteri Bottas, Mercedes femma.

Ericsson utan poäng

För Marcus Ericsson var det som vanligt en dag längst bak i fältet. Hans teamkollega Pascal Wehrlein tvingades bryta sedan han fått problem med bilen. Ericsson var sist av de bilarna som tog sig i mål.

– Precis som väntat var det svårt för oss att hänga med, under den första stinten hade jag lite kontakt med de andra, men sedan blev det bara jobbigare och jobbigare. Vi tappar för mycket på rakorna, vi var jättelångt efter på rakorna i dag, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Nu åker jag till Monza för att fajtas och jag måste vara före min teamkamrat där också. Det är det jag tar med mig från den här helgen.

Nästa deltävling avgörs i Italien om en vecka.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM