Blixt: Har absolut chansen att vinna

Jonas Blixt.
Jonas Blixt.

AUGUSTA. Debutanter brukar få det svårt på Masters.

Jonas Blixt ska således göra allt för att inte sälla sig till dem.

– Jag har absolut chansen att vinna, säger den ödmjuke 29-åringen.

Det är hans första Masters på Augusta, men det är inte första gången han är här. Jonas Blixt svängde förbi Georgia för en och en halv vecka sedan för att få några rundor under bältet i lugn och ro, och han åkte även hit direkt efter att han missat cutten i Houston förra fredagen.

Allt för att lära sig bemästra en av världens klurigaste golfbanor.

– Jag har fått några varv här nu och man lär sig något nytt varje dag. Det är inte många rookies som vinner på Augusta, det finns så många misstag att göra, men jag har absolut chansen. Det gäller att hålla bollen i spel och att sätta den på vissa punkter, säger Jonas Blixt.

”Watch out for me”

På onsdagen drog han under träningsvarvet dock ett inspel strax kort till vänster om greenen på det 18:e hålet och var då nära att träffa en åskådare, men Blixt gick snabbt dit, signerade en handske och gav bort till mannen och sade sedan till publikens skratt:

– Watch out for me, man!

Några minuter senare, när han gått av banan, säger Blixt med ett leende:

– Det var ingen jättemiss, men de sitter så jävla nära. Jag tycker kanske inte det är jättesmart. De sitter liksom sju meter vid sidan av green… Amatörer hade blivit nervösa av att spela här.

Hur ska det bli att spela Masters för första gången?

– Helt j-a fantastiskt! Den coolaste tävlingen jag varit på. Augusta är holy ground för mig och de tar hand om oss spelare fruktansvärt bra och det är ingen bullshit från publiken. De är inte bara här för att kröka, utan alla är golffans som förstår sig på bra golfslag.

Går ut 14.07

Så hur mycket ser du fram emot att börja tävla?

– Otroligt mycket. Jag har drömt om det här sedan jag var barn och vill aldrig att den här veckan ska ta slut.

Nervös?

– Inte alls! I alla fall inte än.

Jonas Blixt går ut tillsammans med Ben Crenshaw och Y.E. Yang 14.07 på torsdagen, svensk tid.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN