Åtalas – men kan få stanna i klubben

”En av de bästa spelarna i Sveriges historia om han bara tar sig i kragen”

En före detta landslagsstjärna, i en av Sveriges största sporter, åtalas för narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

Men klubben kan ändå behålla spelaren.

– Vi ska försöka hjälpa honom och tala honom till rätta, säger klubbens ordförande.

Det var i slutet av januari som idrottsstjärnan åkte fast för rattfylleri och olovlig körning. Personen, som spelat i landslaget, testades positivt för narkotika och har erkänt att han använt cannabis och kokain.

Stjärnan åtalas nu på alla tre punkter. Dagen efter att han åkt fast spelade hans lag match.

”Fick reda på det i fredags”

Stjärnan fanns med i laguppställningen, men spelade inte matchen. Enligt klubben har man dock inte varit medveten om misstankarna förrän rättegången förra veckan.

– Vi fick reda på det i fredags och sedan spelade han match på söndag eftersom det var hans sista. Men vi tar starkt avstånd från det här, säger klubbens ordförande.

Varför spelade han inte matchen i januari?

– Det vet inte jag. Vi har just fått veta det här. Vi har testat spelarna själva under säsongen och då har han hela tiden varit ren. Jag är besviken och det är väldigt synd.

”Får se vad som händer”

Klubben utesluter dock inte att han kan bli kvar i laget.

– Han är en av de bästa spelarna i Sveriges historia om han bara tar sig i kragen. Vi ska försöka hjälpa honom och tala honom till rätta. Men vi kan inte göra för mycket, han måste förstå själv också. Vi får se vad som händer, säger ordföranden.

Sportbladet har varit i kontakt med stjärnan som inte vill uttala sig. Domen kommer senare i veckan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.