”Det här är fansens match”

Foto: Edsbyn möter i dag Bollnäs i det klassiska annandagsderbyt, en match man har förlorat två år i rad. ”För supportrar och alla runt omkring är det inte roligt att få stryk mot ­Bollnäs på annandagen”, säger Edsbyns skyttekung Jonas Edling.
SPORTBLADET

Edsbyn har förlorat det glödheta annandags­derbyt mot ärkerivalen ­Bollnäs två år i rad.

Nu vill man ha ­r­eva­ns­ch – för fans­ens skull.

– Vinner vi så säger supportrarna att resten av säsongen inte spelar någon roll, säger Edsbyns Fredrik Åström.

På försäsongen såg ­Bollnäs ut som ett ­givet topplag medan Edsbyn tippades få en tuff säsong. Men hösten har visat en helt ­annan verklighet. Bollnäs balanserar på ­slutspelsstrecket medan Edsbyn hänger med topp fyra-lagen efter att bland annat ha slagit serie­ledaren Sandviken precis före juluppehållet.

Två raka förluster

Men nu är det ­annandagsderby och all historia är oviktig. Ja, förutom den historia som förkunnar att Bollnäs har stått som klar segrare i de två senaste julderbyna.

– Man är revanschsugen. Det här är ju supportrarnas match, de säger att huvudsaken är att vi vinner på annandagen. Man har ju hört att de ska träffas ­redan i kväll och i morgon är det bandyfrukost med vår tränare, det är stor laddning, säger försvararen Fredrik Åström som menar att kylan är avgörande för att vända trenden:

– Det handlar om att ­hålla sig till sitt eget spel. Det låter kanske tråkigt men speciellt när det är derby och känslorna kan ta över är det lätt att man frångår sitt eget spel, vi måste ­hålla oss till det vi sagt före match.

”Bra drag nu”

Edsbyns skyttekung ­Jonas Edling märker ­också av derbyfebern:

– Det är bra drag nu, allt handlar om bandy. Och nu när vi gått bra i serien är snacket ­positivt, säger han och trycker på att ­morgondagen är till för fansen:

– I grund och botten är det två poäng det handlar om, men för supportrar och alla runt omkring är det i­nte roligt att få stryk av Bollnäs på annan­dagen.

Åström:”Vinner vi så säger supportrarna att resten av säsongen inte spelar någon roll”

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy