Glädjebeskedet för HV

SPORTBLADET

Stjärnbacken siktar på comeback

Mitt i tumultet kommer här ett glädjebesked för HV71:

Stjärnbacken Mattias Karlsson, 28, kommer troligtvis att vara tillbaka i spel i slutet av säsongen.

– Det är vad jag siktar på, säger han till Sportbladet.

Foto: Mattias Karlsson.

I slutet av oktober slog den landslagsmeriterade 28-åringen axeln ur led för andra gången på kort tid och bedömningen var att han skulle bli borta resten av säsongen.

Sedan dess har Karlsson följt HV71:s kris från läktaren.

– Det har varit frustrerande att inte kunna hjälpa till, säger Karlsson.

”Ska inte vara omöjligt”

Men nu kan Sportbladet avslöja att han med stor sannolikhet kommer kunna spela i slutet av säsongen, beroende på om HV71 når slutspel eller inte.

– Ja, det ska inte alls vara omöjligt. Samtidigt vet jag att det är en lång väg kvar. Jag har kanske kommit halvvägs i rehabiliteringen och senast jag var skadad tog det en och en halv månad från att jag gick på is till att jag kunde spela match.

Vad säger prognosen?

– Jag ska sätta mig ner med doktorn och sjukgymnasten efter nyår, så får vi se, men jag är som sagt hoppfull.

Kan lämna för KHL

Karlsson sitter också på utgående kontrakt med HV71 och vet fortfarande inte om han kommer att tillhöra klubben nästa säsong.

– Det är ju rätt mycket annat som händer i klubben just nu, så jag förstår att de måste fokusera på de sakerna i första hand. Men jag sitter lugn i båten. Jag kommer inte att stå utan jobb om HV vill släppa mig, vilket jag inte tror att de vill.

Kan det bli spel i KHL i så fall?

– Jag har inte ens tänkt i de banorna. Om jag ska till KHL vill jag åka dit med en stark säsong i ryggen så att man verkligen får ut något av en sådan resa...