Ny skandal i Ockelbo – ligans största stjärna får sparken

SPORTBLADET

I tisdags stängdes Samir Rhassane av efter krogbråk.

I går sparkades amerikanen Anthony Grundy – ligans poängkung – för att ha attackerat en medspelare i omklädningsrummet.

På bara några få dagar har lilla Ockelbo blivit Basketligans skandalklubb.

Foto: scanpix
SPARKAS Anthony Grundy får trots succén lämna Ockelbo efter ett slagsmål med en lagkamrat.

I går förlorade Basketligan sin största stjärna. Amerikanen Anthony Grundy, som snittat drygt 33 poäng per match den här säsongen, fick sparken från Ockelbo. Orsaken: Grundy hamnade i slagsmål med en lagkamrat i halvtidspausen av matchen mot Helsingborg i fredags.

– De har haft en schism en längre tid. Vid det här tillfället gick det överstyr, säger klubbens ordförande Tomas Grönberg till Sportbladet.

Bråket hann stoppas av andra spelare innan det urartade helt. Men klubben valde ändå att låta sin stora stjärna gå, för att visa att man inte accepterar sådant beteende.

– Grundys uppträdande var väldigt aggressivt. Vi kunde inte ha honom kvar här. Han är ligans bästa spelare, det är klart att vårt spel kommer att påverkas. Men vi kan inte ta den typen av hänsyn, säger Grönberg.

Så sent som i tisdags straffades även Samir Rhassane med tillsvidare avstängning från spel. Rhassane hamnade i bråk med vakterna och greps på en nattklubb i Gävle – berusad och hotfull.

– När det gäller Samir så handlade det om honom själv och hans egna problem. Han har aldrig ljugit för oss, han har alltid varit ärlig och är en omtyckt person på alla sätt och vis. Vi ville ge honom en chans och känner att det är vår plikt att hjälpa honom, säger Grönberg.

Vad säger du om att två sådana incidenter inträffar på så kort tid?

– Det är klart att sånt här inte gagnar klubben, vare sig sportsligt eller på något annat sätt. Det är ingen rolig sits vi sitter i nu, suckar Grönberg

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket