”Mika Häkkinen tränar för fullt”

SPORTBLADET

Vill ta upp kampen med Schumacher: Han är uttråkad

Enligt experterna är Michael Schumachers dominans i Formel 1 en fara för sporten.

Men nästa år kan en gammal mästare vara på väg tillbaka – för att ge tysken en match.

– Mika Häkkinen är uttråkad och vill köra igen, säger en källa till Sportbladet.

Foto: VILL TILLBAKA I HETLUFTEN Mika Häkkenen siktar på en sensationell comeback, troligen i Williams-stallet.

Finländaren Mika Häkkinen var världsmästare i Formel 1 två gånger – 1998 och 1999. Han lyckades ta 20 GP-segrar och ytterligare 31 pallplatser innan han avslutade sin karriär för tre år sedan. Nu tyder allt på att finländaren siktar på en sensationell comeback.

– Mika reser en del och tillbringar mycket tid med familjen. Men jag har en känsla av att han är lite uttråkad med sitt liv just nu och vill tillbaka till banan, säger en välinsatt finsk källa.

”Han började bli lite rund”

Ville Jutila är motorexpert på den finska kvällstidningen Ilta Sanomat och är inte alls överraskad över uppgifterna om Häkkinens återkomst i Formel 1-cirkusen.

– Mika vill varken bekräfta eller dementera detta. Men han har tränat för fullt de senaste månaderna. Efter att ha slutat med Formel 1 tränade han inte alls och började bli lite rund. Men nu ser han vältränad och stark ut igen, säger Jutila.

Häkkinens gamla arbetsgivare, McLaren, bekräftar att de har varit i kontakt med finländaren.

– Vi hade en lång pratstund, Mika ville ha min åsikt. Jag gav honom den som en vän och han åkte tillbaka till Finland för att fundera, säger McLaren-chefen Ron Dennis, enligt nyhetsbyrån AP.

Kör för Williams

Men McLaren har redan gjort klart med två förare till nästa säsong. De har även meddelat att de inte kommer att försöka förhindra Häkkinen från att testköra med andra stall.

Detta kan öppna för Williams-stallet, som letar efter nya förare då både tysken Ralf Schumacher och colombianen Juan Pablo Montoya lämnar.

Frank Williams vill ha nya toppförare och är väldigt intresserad av ”den flygande finländaren”. Williams-basen sägs ha erbjudit Häkkinen tio miljoner euro (90 miljoner kronor) i sina försök att locka honom tillbaka till Formel 1.

–Kommer han tillbaka så blir det nog Williams, säger Jutila.

Testkör i augusti

Enligt Sportbladets uppgifter väntas Häkkinen, 35, börja testköra Williams-bilen redan i augusti. Den gamle mästaren gör allt för att vara fullt förberedd för nästa säsong – där han ska utmana Michael Schumacher.

Finländarens imponerande facit – världsmästare två gånger

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport