Armstrong gick på knock i tempot - igen

SPORTBLADET

På söndagen säkrar han sjätte segern i Tour de France.

Besancon

Lance Armstrong. Igen.

Utklassning. Igen.

På söndagen säkrar han sjätte segern i Tour de France.

55 kilometer individuellt tempo, på flackerna kring Besancon. I normala fall tätt mellan cyklisterna i topp, förhållandevis små marginaler.

Men inte mycket är normalt när Lance Armstrong är med.

Han fullkomligt mördade sina konkurrenter på lördagstempot, precis som han gjorde i tempot uppe i alperna häromdagen. Då vann han med 1.01 före tysken Jan Ullrich.

Den här gången vann han med...1.01 före Ullrich.

Marginalen ner till totaltvåan Andreas Klöden är nu 6.38 - och bara en skada kan nu stoppa Armstrong från att skriva historia och ta sin sjätte seger i Tour de France.

Efter sin femte etappseger i år, och sin sjunde temposeger någonsin i touren, sade Armstrong:

- Jag är verkligen glad att det snart är slut. Jag är trött i huvudet, i benen, överallt. Jag längtar efter att få se Champs Elysées. Det är alltid en speciell känsla, inte bara för mig men för hela klungan.

Ullrich - som vann 1997 - har aldrig slutat sämre än tvåa i Tour de France, men lär få svårt att ta en plats på prispallen den här gången. Han är fyra, 2.10 efter italienaren Ivan Basso som tappade sin andraplats till Klöden.

Söndagens etapp är en enkel historia, 163 rätt flacka kilometer från Montereau till Paris, och Armstrong kan lugnt sitta i sadeln och njuta av landskapet och den kommande vilan.

Norrmannen Thor Hushovd har desto mer att tänka på.

Han jagar australiern Robbie McEwen i poängtävlingen och sista etappen innehåller två spurtpriser, dessutom ges poäng vid målgång.

TT-Reuters-AFP