Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand petade ned Mif till jumboplatsen

Publicerad:
Uppdaterad:

Inte omöjligt att slippa kvalspel

LEKSAND

Mif Redhawks är ny elitseriejumbo.

Leksand och Mif bytte plats i tabellen sedan hemmalaget vunnit med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) inför 4 759 åskådare.

Redan från början visade Leksand att gästerna kunde förbereda sig på en tuff uppgift.

- Precis som i Karlstad senast gjorde vi en mycket bra första period och hade bara otur som inte ledde med mer än ett mål. Vi skapade många chanser matchen igenom, sade Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

Och tänkte bland annat på två stolpträffar inom 28 sekunder. Först träffade Jens Nielsen insidan av stolpen - sedan träffade Maurice Rozenthal utsidan av samma stolpe.

Blekt Mif

Mif hade över huvud taget ingenting att komma med i första perioden. Det var först efter att en falsk trygghet letat sig in hos hemmalaget efter 2-0-målet i powerplay som gästerna fick slagläge. Och de tog chansen. Mikael Wahlberg skickade in reduceringen till 2-1 och Mif var med i matchen.

- Jag tycker att vi också skapade många chanser men tyvärr är vi lite för ineffektiva, sade Mif-tränaren Stephan "Lillis" Lundh.

Vars lag fick ett gyllene tillfälle i början av tredje perioden då Niklas Perssons klubba träffade Peter Andersson i ansiktet och Mif fick fyra minuters powerplay.

- Det var lite otur. Jag skulle haka honom och så sprätte klubban upp av en olyckshändelse, det var absolut inte meningen. Men Peter spelade ju direkt i powerplay och våra grabbar gjorde en heroisk insats, sade Persson.

Persson hjälte

Som sedan blev matchhjälte då han efter 7.39 kallt rundade Andreas Hadelöv och satte 3-1.

- I slutet när de chansade tog vi det ganska lugnt och väntade på chanserna, sade Jarmo Tolvanen.

Rastislav Pavlikovsky fastställde slutresultatet till 4-1 i tom bur sedan Hadelöv lämnat målet.

Båda lagen har sex poäng upp till Brynäs med fem matcher kvar att spela.

För Leksands del ser det inte omöjligt ut. Nyförvärven Jari Kauppila och Rikku-Petteri Lehtonen har tillfört laget ett större kunnande och självklart också en bättre bredd.

Mif å andra sidan har visserligen ett bra schema de sista matcherna. Men laget drabbades av magsjuka. Backarna Joakim Lundberg och Magnus Österby insjuknade före respektive under matchen. Spelet - sett över 60 minuter - värmde inte heller mot Leksand.

TT

Publicerad:
Publicerad: