En tidig krasch förstörde för Kimi

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kimi Räikkönen körde ur men tog sig ändå i mål

Foto: Citroën Sport
Kimi Räikkönen tappade mycket tid efter en avkörning på SS2.

En krasch i början, en rasande start på dag två - nu laddar Kimi Räikkönen inför svenska rallyt.

Kimi Räikkönen inledde Artic rally med en krasch redan på den andra specialsträckan, detta gjorde att alla förhoppningar om ett bra resultat försvann och det mesta tydde på att han skulle bryta tävlingen.

Men i stället kom han tillbaka till den andra dagen för att samla kilometer och erfarenheter inför VM-premiären i Sverige om knappt två veckor.

Körde av på SS2

– Det började inte direkt lysande när vi körde av redan på den andra sträckan, säger Kimi Räikkönen, Citroën, till Autosport.

– Men som tur var klarade sig bilen utan några större skador och jag kunde fortsätta.

Teamet tvingades reparera bilen och han drabbades också av ett tidstillägg och föll till plats 85, totalt tappade Räikkönen över 30 minuter.

Men sedan började jakten på en placering - och VM-formen.

– Killen vet hur man kör rally. Är man van vid andra bilar med bra hästkrafter så klarar man även en WRC-bil. Det är inte problemet, utmaningen är att han måste lära sig att lita blint på mina noter och köra efter det. Därför är den här erfarenheten viktig för oss, säger hans kartläsare Kai Lindström.

Räikkönen nöjd med insatsen

Kimi Räikkönen var också nöjd med fortsättningen av rallyt:

– Sedan gick det mycket bättre och vi körde jämnare. Vi fick ett par kilometer till i bilen och det hjälper oss att lära känna den. Jag är nöjd med vår prestation och med hur vi jobbade tillsammans med teamet. Vi förbättrade inställningarna under tävlingens gång och det ska vi fortsätta med för att vara så bra som möjligt i Sverige.

Räikkönen förlorade ungefär åtta tiondelar per kilometer på sin teamkompis Daniel Sordo.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally