Loeb jagar sekunder

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Hirvonen leder med 4,2 sekunder efter SS12

När 12 av 21 sträckor i Svenska rallyt har körts leder Mikko Hirvonen. Sébastien Loeb skuggar, medan glappet till tredjeplacerade Daniel Sordo har ökat något.

Sébastien Loeb jagar Mikko Hirvonen i Svenska rallyt. Efter SS12 är fransmannen 4,2 sekunder efter.
Foto: Citroën
Sébastien Loeb jagar Mikko Hirvonen i Svenska rallyt. Efter SS12 är fransmannen 4,2 sekunder efter.

Mikko Hirvonen inledde dagen med sex sekunders ledning, en ledning som ökade till tio sekunder innan Sébastien Loeb kunde knappa in. Efter SS12 är fransmannen 4,2 sekunder bakom finländaren.

– Det är kul att ha en så tät kamp om ledningen. Mitt enda misstag gjorde jag på SS12 när jag fick motorstopp i starten på sprinten. Vägarna är bra, men när vi ska köra dem igen i eftermiddag tror jag de kommer att vara mycket spåriga med löst grus som kommer genom isen Det kommer att bli tufft och jag msåte vara rädd om däcken så jag kan behålla dubbarna, säger Hirvonen till wrc.com.

Sordo nära att åka av

Daniel Sordo är lyckligt kvar i tävlingen efter en incident på SS11. Sordo körde i full fart på sexans växel när han touchade en snövall och tappade kontrollen över bilen som snurrade.

– Vi körde så fort när vi hamnade i vallen att det var snö överallt, när jag såg träden tänkte jag att ”nu är det slut”. Men sedan var vi tillbaka på vägen och allt var okej, säger Sordo till wrc.com.

Spanjoren är trea, men det är en lucka på 35,9 sekunder fram till stallkamraten Loeb på andraplatsen. Jari-Matti Latvala är fyra, 22 sekunder bakom Sordo, men Fordföraren får det inte riktigt att fungera.

– Det känns som om det går bra, men tiderna är inte lika bra som känslan. Jag har försökt att köra både aggressivt och försiktigt, men jag får det inte att stämma, säger Latvala till wrc.com och medger också att bilen understyr och att det hindrar honom.

Tappade spoilern

Sébastien Ogier är femma och har tvingats sakta ner sedan han tappat sin bakspoiler på dagens första sträcka. Med mindre downforce på bilen får han köra långsammare på de riktigt snabba partierna för att inte tappa kontrollen på bilen.

Publikfavoriterna Petter Solberg och Marcus Grönholm kämpar längre ner i resultatlistan, Solberg är elva medan Grönholm är 24:a. Kimi Räikkönen är 42:a.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN