Doldisen tar sig an Tiger

SPORTBLADET

Rikard Karlberg: Tänker ta för mig och våga synas

Foto: Rikard Karlberg spelar sin första major när han nu fått chansen i US Open.

Från nästan ingenstans står Rikard Karlberg plötsligt och tränar med Tiger Woods.

Men Karlberg tänker inte agera blyg viol i sin major­debut på Pebble Beach – han har samma möjligheter som alla andra.

– Jag tänker ta för mig och våga synas, säger Karlberg till Sportbladet.

Det är dagen före på magiska majorbanan Pebble Beach utanför San Francisco. Rikard Karlberg har varit på plats en knapp vecka och börjar känna sig redo för sin debut i det riktiga rampljuset.

– Man kände sig ganska liten när man kom men nu börjar det bli ordning på grejorna och det gäller att ta för sig lite också.

Vad tycker du om Pebble Beach?

– Jag var förberedd på små greener men inte att de var så jäkla små. De är stenhårda och fruktansvärt snabba. Det är helt klart den tuffaste banan jag spelat men den är inte omöjlig, det går att spela bra här.

Mer publik

Vad är nyckeln?

– Det gäller att missa på bra ställen och naturligtvis att slå bra slag. Men samtidigt är det ju US Open och man kommer att få ta bogeys men förhoppningsvis inga dubblar.

Vad har du lagt mest vikt vid under inspelsvarven?

– Jag har lagt mycket träning runt greenerna. Man ligger tjockt som fasen och man får slå lobbslag, bunkerslag eller hugg hela tiden i stället för vanliga chippar. Det svåra är egentligen att läsa av lägena.

Hur var det att komma som nykomling till ett US Open?

– Man är ju inte riktigt van vid förhållandena. Jag menar, det är ju mer människor på inspelsvarven än en helg på Scandinavian Masters, känns det som.

”Jag är inne i det”

Och att spela med Phil och Tiger helt plötsligt är inget som känns konstigt?

– Det är ju världsstjärnor men samtidigt vanliga människor. Jag känner att jag är inne i det och jag kommer att kunna slappna av och spela ut precis som vanligt.

Rikard Karlberg går ut första varvet klockan 21.30 svensk tid och han spelar med amerikanerna Steven Wheatcroft och Morgan Hoffman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf