Massa ställer upp

avAnna Andersson

Ska hjälpa Alonso till titeln

Fernando Alonso har bett om hjälp.

Den vill teamkollegan också ge honom.

- Jag vill slåss med förarna som kämpar om VM-titeln, säger Felipe Massa.

- Det är det bästa jag kan göra för att hjälpa Fernando och Ferrari att nå sina mål.

Foto: AP
Fernando Alonso och Felipe Massa.

Det har varit ett tungt år för Felipe Massa i mars gjorde han en fantastisk comeback efter den svåra skadan som han ådrog sig Ungern förra året, men sedan har han haft problem med däcken och han har inte alls lyckats hänga med sin teamkollega Fernando Alonso.

Istället för att själv vara med i titelkampen är han degraderad till andreförare i Ferrari och efter två dåliga insatser i Singapore och Japan är hans teamkollega nu i stort behov hans hjälp.

- Loppet i Sydkorea kan vara avgörande för oss. Det är viktigt för mig att jag kan lita på min stallkompis igen, säger Fernando Alonso.

Alonso behöver Massa

Fernando Alonso har 14 poäng upp till VM-ledande Mark Webber, Red Bull och den andre Red Bullföraren Sebastian Vettel, som vann senast, har lika många poäng som Alonso.

Därför behöver han Felipe Massa som inte längre kan nå mästartiteln.

- Men de tre avslutande loppen är också viktiga för mig personligen, citeras Felipe Massa av Motorsporttotal.

- Efter besvikelserna i Singapore och Japan vill jag tillbaka till toppen och jag vill försöka ta så många poäng som möjligt så att jag kan hjälpa Ferrari i titelfajten.

Passande bana

Han tror att banan i Sydkorea kan passa Ferraris bil F10.

- Sett till layouten så verkar det vara en bana som liknar Shanghai, men det finns också ställen där man måste bromsa hårt i de långsamma kurvorna och det påminner lite om Bahrain.

Och det är två banor där Ferrari har varit riktigt bra, i Bahrain vann för övrigt Fernando Alonso

- Om vi bortser i från ett par lopp där Red Bull varit överlägsna så har Ferrari kunnat konkurrera om en seger på nästan alla banorna och det finns ingenting som tyder på att vi inte ska kunna göra det i Sydkorea.

För honom blir det nu extremt viktigt att få till ett bra kvalvarv, något som han har haft vissa svårigheter med under säsongen.

- Jag måste kvala bra. Jag vill slåss med förarna som kämpar om VM-titeln. Det är det bästa jag kan göra för att hjälpa Fernando och Ferrari att nå sina mål, säger han.

- Dessutom vill jag gärna ha med mig ett bra resultat till mitt hemmalopp i Brasilien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport