Vettel snabbast på träningen

SPORTBLADET

Målet är VM-titeln.

Och VM-fyra Sebastian Vettel har inte gett upp.

Han var snabbast under fredagen.

Red Bulls VM-fyra ledde Sydkoreas VM-deltävling när han tvingades bryta med motorproblem. Då var han också i ledningen av VM.

Men nollan den senaste tävlingshelgen kastade tillbaka honom till fjärdeplats, men i Brasilien visade han att han är i form.

Ende under 1,12

Han var snabbast under båda träningarna på fredagen.

Han var dessutom den enda föraren som körde ett varv under 1,12.

- Det är bara fredag, men det är inget dåligt tecken. Vi är bra i fas, kommenterade Sebastian Vettel sina två första träningar.

- Det är rätt bra, men det viktigaste är inte att vara bäst på fredagen. Det är viktigare att vara bra under lördagen och framförallt söndagen. Så vi får se. Bilen känns bra, men jag har inte kört på hundra procent än så jag kan förbättra mig.

Red Bull var överlägset under den andra träningen, Mark Webber, som är tvåa i VM var 0,104 sekunder efter sin teamkollega.

- Det var bra förhållanden och vi fick väl ut max av dem, tycker jag, säger Webber till Motorsportmagazin.

- Vi har inte riktig koll på hur vädret blir i morgon under kvalet, men vi har mycket information som vi kan gå igenom under kvällen och vi är rätt snabba. Med andra ord var det en bra dag.

”Jag är rätt avslappnad”

Trea var VM-ledaren Fernando Alonso, Ferrari, men Ferrari hade vissa problem under inledningen. Alonso blev stående med tekniska problem under den första träningen och under den andra träningen var det hans teamkollega Felipe Massas tur. Han klagade på problem med kopplingen och teamet pratade om problem med hydrauliken.

- Jag är rätt avslappnad, det är bara fredag. På söndag kommer jag att vara lite mer stressad, men det är lite vi kan göra om man ser till motivationen eller till att vara helt avslappnad För bilens fart är som den är, säger Fernando Alonso till Autosport.

- Jag tror inte att det kommer att vara så många uppdateringar på bilen de senaste två racen, om det blir några uppdateringar över huvudtaget. Alla korten ligger på bordet. Vi behöver bara spela lite bättre och sedan får vi se vad det räcker till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1