Kalla ökar träningen – satsar mer på sprint

SPORTBLADET

Charlotte Kalla tar i veckan sats mot en ny säsong.

Inför VM i Holmenkollen riktar hon in sin satsning lite mer mot sprint.

– Jag känner att jag har mycket att hämta där, säger längdstjärnan.

Foto: Charlotte Kalla.

Semestern är firad, i måndags inledde guldtjejen från OS sin långa försäsong.

Tillsammans med kollegorna i vinterns framgångsrika längdlandslag har Charlotte tränat på Bosön i Stockholm.

– Jag har känt att våren har givit mig energi och frihet, men jag trivs med rutiner och det är skönt att vara igång igen, säger Charlotte Kalla.

”Blir en lite ökad dos”

I torsdags förra veckan gick hon igenom säsongsplaneringen med sin tränare Magnus Ingesson. De kom fram till att bygga vidare på det sedan tidigare framgångsrika konceptet.

– Det blir en lite ökad dos. Jag körde kring 750 timmar förra säsongen och kommer väl ligga på 770 den här säsongen, säger Kalla.

Vill åka fler sprintlopp

Det blir också en lite större inriktning mot sprintlopp.

– Jag skulle vilja åka fler sprintlopp, det finns många sprintlopp i världscupen och jag vill bli så allround som möjligt. Men det är många duktiga åkare som slåss om platserna, säger Charlotte Kalla.

Ett av lockbetena är att den individuella sprinten i VM i Oslo nästa år. Den avgörs i Kallas favoritstil, fri stil. På OS i Kanada avstod 22-åringen den individuella sprinten som då avgjordes i klassisk stil.

– Det skulle vara roligt att få åka, jag känner att jag är stark i fristilssprint. Går det bra i början av säsongen på sprint, har jag den i tankarna på VM, säger Charlotte.

ARTIKELN HANDLAR OM