”Inte galnare än den alltid varit”

Av: David Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Sveriges vassaste Pokerjury är tillbaka: I dag: Har pokervärlden blivit galen?

pokerjuryn Består av Murat ”TerribleTurk” Sahan, Lina Olofsson och veckans gäst, pokerproffset Lisa Hemmilä.
pokerjuryn Består av Murat ”TerribleTurk” Sahan, Lina Olofsson och veckans gäst, pokerproffset Lisa Hemmilä.

Sveriges vassaste pokerjury är tillbaka.

De fasta medlemmarna Lina Olofsson, bloggare och fotograf med stenkoll på allt som händer bakom kulisserna i pokervärlden, och Murat ”TerribleTurk” Sahan, chefredaktör för Poker Magazine och ordförande för svenska pokerförbundet, får sällskap av pokerproffset Lisa Hemmilä.

Den här veckan snackar de mord, misshandel och ond bråd död – och tjafsar om serietidningen Kalle Anka.

1) Pokerproffset Marcus Bebb-Jones åtalas för att ha mördat sin fru, porrkungen Joe Francis säger att självaste Steve Wynn hotat att begrava honom i öknen och en svensk stjärna åtalas för att ha slagit och sparkat en man i ansiktet i en korvkö. Har pokervärlden blivit galen?

Lina Olofsson:

– Inte galnare än vad den alltid varit. Jag minns när jag gjorde min första intervju med Doyle Brunson och han berättade om sina vilda cashgames på underground-klubbar i Texas där han satt vid ett bord när en man kom in, sköt ett skott i huvudet på hans motståndare, hur två andra män kom och lyfte bort den döda mannen från bordet och hur spelet fortsatte som om inget hänt. Med tanke på detta så tycker jag nog att den blivit mer normal när vi faktiskt skulle behöva år av terapi om något liknande skulle hända.

Murat Sahan:

– Det är inte pokervärlden som är galen, det är världen i sig. Mord, hot, misshandel och ond bråd död förekommer tyvärr överallt och i alla sammanhang och är verkligen inget specifikt för pokervärlden. Tvärtom skulle jag vilja tro att pokerspelare är människor som hellre utnyttjar sin intelligens för att lösa sina problem än att ta till våld. Man måste hålla känslorna i schack för att bli riktigt bra på poker.

Lisa Hemmilä:

– Pokervärlden består av människor av samma skrot och korn som i övriga världen. Det finns ju både rötägg och trevliga människor. Min upplevelse av pokermänniskor är 99 procent positiv. Jag har fått många goda vänner genom pokern som jag annars inte hade träffat men det är ju synd att ett fåtal personers privatliv ska svärta ner pokern.

2) Serietidningen ”Kalle Anka & co”, som med all önskvärd tydlighet riktar sig mot barn, har skapat viss debatt genom att skicka med ett pokerset med sitt senaste nummer. Är det någonting att bli upprörd över?

Lina Olofsson:

– Absolut inte. Jag förstår inte hur folk kan bli upprörda över något som bara är ett spel. Om det hade varit ölspelet de skickat med så visst, men poker är väl ingen skillnad mot att ”spela finns i sjön”. Jag och Casper har redan spelat med det flera gånger och han vårdar det ömt. Visserligen fuskar han rakt ut men jag väljer att se genom fingrarna ett par år till. Han tycker det är jätteroligt att äntligen ha ett eget set i stället för att behöva låna mitt stora.

Murat Sahan:

– ABSOLUT! Min första tanke när jag fick höra talas om detta var ”hur tänkte de nu?” Poker är starkt förknippat med pengar och att skicka med ett pokerset till barn, helt utan instruktioner dessutom, är förkastligt. Skärpning Egmont.

Lisa Hemmilä:

– Målgruppen är alldeles för ung för att börja spela poker. Det är 18-års åldersgräns på nätet och 20-årsgräns på de flesta casinon och de gränserna finns ju där av en anledning. Hade jag haft barn hade jag väntat tills de i alla fall är en bit upp i tonåren innan jag hade lärt dem spela poker. Det går ju inte riktigt att förklara riskerna med spel för 6-12 åringar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN