Alonso snabbast – Webber bara sjua

Foto: AP

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Snabbast i regn - och snabbast i uppehåll.

Fernando Alonso tog hem fredagen på Spa.

I förmiddags var Ferrariföraren snabbast på den blöta banan och under eftermiddagen var det torrt väglag och spanjoren fortsatte att imponera. Detta trots att det var en tuff träning som egentligen innehåll allt, regn, en bana som torkat, förare som körde av och en röd flagga eftersom en åskådare förirrat sig in på ett avspärrat område. Det kostade förarna ungefär 10 av de avslutande 15 minuter.

Till slut fick de bara ett enda försök på en torr bana - förarna radade upp på depårakan för ett sista försök och det var Ferraris båda bilar som såg till att få det bästa utgångsläget och Fernando Alonso var snabbast på sitt sista varv.

Webber bara sjua

Force India som överraskade med pole position i Belgien förra året var vassa nu igen, Adrian Sutil var tvåa ungefär en tiondel bakom Ferrariföraren.

VM-ledaren Mark Webber som fyller 34 år i dag var bara sjua.

– Det var ingen dålig dag, vi kunde testa en hel del och bilen kändes rätt bra, sa Red Bullföraren efter träningen.

– Vissa förare var riktigt snabba, men vi var inte dåliga vi heller. Med andra ord har vi en intressant helg framför oss.

”Fantastisk bana”

Han hade vissa problem med oljan, men det är ingenting som stör honom inför morgondagen:

– Det fick vi ordning på igen, även om det förstörde för mig i mitten av passet, säger han.

– Men Spa är en fantastisk bana och den förare som säger att han inte drömmer om en seger här ljuger.

Det är vårt att notera det var ett par avåkningar, värst var det för Virgins Timo Glock som kom ut på curbsen och kraschade i en däckstapel, skadade bilen och fick av avbryta träningen, Toni Liuzzi, Toro Rosso, var lite för snabb med att välja intermediates och körde ut i gruset. Han skadade frontvingen, men det är inga problem inför morgondagen..

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1