Platsen alla vill ha

avAnna Andersson

Publicerad:

Ericsson: ”Alla tittar på Force India”

Foto: TT

Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Esteban Ocon, Pascal Wehrlein, Kevin Magnussen, Jolyon Palmer och Esteban Gutierrez.

Alla vill samma sak.

Ha en förarplats hos Force India.

När det blev klart att F1-föraren Nico Hülkenberg lämnar Force India och kör för Renault 2017 så utlöste det en kedjereaktion på förarmarknaden. Plötsligt blev det en förarplats i ett team som kör med Mercedes överlägsna motor ledig och dessutom är det en plats i ett av de fyra bästa teamen i VM-sammandraget.

– Alla förare som inte har något kontrakt för 2017 tittar på Force India, säger Marcus Ericsson under presskonferensen inför Mexikos GP som avgörs i helgen.

– Det är en möjlighet, men Sauber är också ett intressant alternativ.

Köra i bästa teamet

Han har inget kontrakt till nästa säsong och är givetvis också intresserad av den styrningen.

– Det mest troliga är att jag stannar hos Sauber, citeras han av brasilianska Globo.

– Men jag vill köra i det bästa teamet och Force India ser starka ut.

I nuläget finns det officiellt tio lediga förarplatser i F1, men bara en av dem finns i ett av de fyra bästa teamen. Force India ligger fyra i VM när tre deltävlingar återstår. Hos det femte bästa stallet räknas platserna som tingade eftersom Williams väntas presentera Valtteri Bottas och Europamästaren i F3, Lance Stroll. Strolls pappa är en av de större investerarna i Williams och det sägs att huvudsponsorn Martini bara väntar på att Stroll ska fylla 18 år, vilket han gör i helgen.

– Ingen tackar nej till en talang som har stöttning, säger stallchef Bob Fernley till Autosport.

– Trots allt är det så att Nico (Hülkenberg) inte har tagit med några pengar till teamet, det kommer inte att göra någon större skillnad. Allt är som ett vitt papper och Vijay (teamchefen Mallya) kommer att titta på varje förares meriter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM