Fem viktigaste från OS du missade i natt

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är snabbkollen

Foto: AFP

Ännu en OS-natt har passerat.

Om du missade något? Så klart du gjorde.

Här listar Sportbladet nattens fem nyckelhändelser.

Tyskförbannelsen håller i sig – silver till fotbollsdamerna

De bjöd upp till fajt och spelade ut på ett annat sätt än tidigare. Trots det blev det inget guldfirande efter mötet med Tyskland. Sverige förlorade OS-finalen med 2–1 på Maracanã och får återvända hem med ett silver i bagaget.

Läs mer här!

Usain Bolt fullbordade trippel
Friidrottshistoriens mest framgångsrika OS-karriär har nått vägens ände. Nio guld på nio försök på tre OS. Usain Bolt fick i natt att fullborda samlingen genom att ta sista sträckan och säkra Jamaicas seger på 4 x 100 meter.

Läs mer här!

USA firade bronset – och diskades

De hann fira sin bronsmedalj med ett helt ärevarv innan de fick chockbeskedet. Det amerikanska stafettlaget diskades på 4 x 100 meter på grund av en felaktig växling. I stället gick medaljen till Kanada.
– Allt jobb har gått upp i rök, sa Justin Gatlin efteråt.
Läs mer här!

Ayanas tapp på 5000 meter - olympiskt rekord

Etiopiska favoriten Almaz Ayana var ute efter både guld och världsrekord på 5000 meter – men fick nöja sig med en bronsmedalj. 24-åringen tappade alla krafter, tappade sin stora ledning och blev passerad två gånger om innan hon sprang i mål som trea.
Vann gjorde kenyanskan Cheruiyot Vivian Jepkemoi – på nytt olympiskt rekord – följd av landsmaninnan Obiri Hellen Onsando.

Läs mer här!

  Historiskt avgörande i stavfinalen

Nattens stavfinal för damer blev en riktig rysare och slutade med grekisk guldmedalj för Ekaterini Stefanidi som vann efter att ha klarat höjden 4,85 meter.

Något som även amerikanska silvermedaljören Sandi Morris klarade av, dock med fler rivningar längs vägen.

Det grekiska guldet bryter en gammal stormaktsdominans inom grenen – för första gången någonsin är det en annan nation än Ryssland och USA som vinner OS i stavhopp.

En som dock hade kunnat sätta stopp för detta är Jelena Isinbajeva som precis som övriga ryska friidrottare inte fick vara med och tävla i Rio.

Här är alla svenskar som tävlar idag, lördag!

Publicerad: