Bronskramen: ”Är helt sjukt”

SPORTBLADET

Tårarna sprutade när bronshjältarna träffades: ”Finns med i med och motgång”

1 av 2

RIO DE JANIERO. På mindre än ett dygn fixade de två svenska OS-medaljer i brottning.

När bronshjältarna möttes i ett kramkalas sprutade tårarna.

– Det är helt sjukt! Helt sjukt att båda lyckas, säger Sofia Mattsson.

På onsdagen tog Jenny Fransson Sveriges första OS-medalj i brottning på damsidan. Mindre än 24 timmar senare fixade Sofia Mattsson den andra efter att ha avgjort på 29 sekunder.

När bronshjältarna möttes i ett stort kramkalas efter succén sprutade glädjetårarna.

– 29 sekunder! Njut nu, sa Fransson.

– Din medalj i går, man är helt inne (i sitt eget). Nu kan vi slappna av och göra det ordentligt. Det är helt sjukt! Helt sjukt att båda lyckas ta en medalj, svarade Mattsson.

”Inte alltid roligt att träna hårt”

Sedan utvecklade Mattsson vad lagkamraterna och gårdagens bronsmedalj betytt för henne.

– Otroligt mycket. Det är allt man vill att komma till ett mästerskap och komma hem med en medalj samtidigt som man inte riktigt vågar släppa lös i och med att jag skulle tävla själv i dag. Det känns skönt nu att bara slappna av och kunna njuta av medaljerna, säger hon och fortsätter:

– Det är tjejer man har tränat i många år med. Vi har lagt ner så mycket träning. Det är inte alltid roligt att träna hårt och de finns med en i med och motgång.

”Så häftigt”

Jenny Fransson fyller i:

– Vi stöttar varandra så mycket både på tävling och träning. Vi har sagt att vi ska göra det här tillsammans och att vi verkligen lyckas … det är så häftigt. Vi kommer nog att böla mer i kväll.

Kunde ni ens drömma om det här?

– Vi har drömt om det. Men i dag var vi nervösa för hur det skulle gå med Sofias knä. Men hon är så häftig! Hon bara fixar det. Så coolt. Det är verkligen Sofia. Om någon ska klara en sådan här grej så är det hon, säger Fransson.

ARTIKELN HANDLAR OM