Djokovic nära bli diskad i kvarten

1 av 2
SPORTBLADET

Novak Djokovic tog ytterligare ett steg mot titeln i Franska mästerskapen, den enda grand slam-titel som han saknar. Men han var nära att bli diskvalificerad i kvartsfinalen i Paris-tennisen, där den serbiske världsettan slog ut sjundeseedade tjecken Tomas Berdych i tre raka set, 6–3, 7–5, 6–3.

Segern innebar att Novak Djokovic är klar för sin 30:e semifinal i grand slam-sammanhang. Men det kunde ha tagit slut redan på torsdagen.

Frustrerad över att ha missat en breakchans i andra gamet i andra set kastade han sin racket i marken – men den gled ur händerna mitt i rörelsen och for iväg in i skärmväggen bakom baslinjen. En linjedomaren fick flytta på sig för att undvika racketen. Hade den träffat honom så hade Novak Djokovics Paris-äventyr varit över för den här gången.

Bad om ursäkt

Han bad huvuddomaren Eva Asderaki om ursäkt och klarade sig undan med en varning.

– Jag hade tur. Jag ber alla om ursäkt som kunde ha skadats av min racket, sade Djokovic efteråt.

– Men det var förstås aldrig min mening att skada någon. Det blev bara en olycklig båge på racketen, men ändå ett lyckligt slut.

Djokovic är nu i semifinal för sjätte gången i rad. Men han har aldrig triumferat på Roland Garros. Den här gången väntar österrikaren Dominic Thiem i semifinalen. 22-årige Thiem vann över belgaren David Goffin med 4–6, 7–6, 6–4, 6–1.

I den andra semifinalen möts andraseedade britten Andy Murray och regerande schweiziske mästaren Stan Wawrinka.

Krångligt läge

Världsettan Serena Williams tog sig till semifinal efter en ojämn insats mot Julija Putintseva, Kazakstan. Williams vann med 5–7, 6–4, 6–1, men var illa ute vid 1–3-underläge i andra set efter att ha förlorat det första.

Williams visade dock mästartakter när hon krånglade sig ur svårigheterna och i avgörande set var hon överlägsen.

Efter allt regnande spelar Williams sin tredje match på tre dagar i fredagens semifinal mot oseedade nederländskan Kiki Bertens, som skrällvann över åttondeseedade schweiziskan Timea Bacsinzsky med 7–5, 6–2.

I den andra semifinalen möts Garbine Muguruza, Spanien, och Samantha Stosur, Australien.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris

Tennis