Elfsborg utslagna: ”Rejält besviken”

Foto: Elfsborg deppar efter förlusten mot Kalmar
SPORTBLADET

BORÅS. Cupsmällen blev hård för Elfsborg.

Laget får nu sätta sitt hopp till AIK eller IFK Norrköping för Europacupspel - en situation spelarna gärna klarat sig utan.

– Vi vill göra det själva och det handlar fortsatt om en titel, säger målvakten Kevin Stuhr Ellegaard besviket.

Elfsborg behövde en seger mot Kalmar FF för att ta sig vidare i Svenska cupen.

Det blev förlust (0-1).

Elfsborgs Simon Hedlund hade en vass målchans i första halvlek, men i övrigt var det gästerna som var hetast framför mål. Målvakten Kevin Stuhr Ellegaard höll länge nollan, men tvingades till slut se 17-årige inhopparen Carl Johansson avgöra matchen.

– Det är för dåligt att inte göra mål på Kalmar på hemmaplan. Vi var inte heta som vi brukar vara framåt och skapade inte övertag på kanterna som vi brukar vara grymma på, säger Kevin Stuhr Ellegaard efteråt.

Rejält besviken

Han var lugn och sansad när han kom ut efter matchen, men samtidigt rejält besviken.

– Jag är extremt besviken på att vi åkte. Att åka ut ur cupen som vi egentligen ska ta... Då känns det tungt att vi inte kom vidare från gruppspelet, säger han.

Elfsborg, som har en lång svit av spel i Europacupen, får nu förlita sig på AIK eller IFK Norrköping. Vinner ett av de lagen Svenska cupen får Elfsborg, i egenskap av fjärdeplatsen i allsvenskan 2015, sista kvalplatsen till Europa League.

Elfsborg får i väntan på att cupen går vidare ladda om till den allsvenska starten,

– Vi har en hel månad på oss, jag är helt säker på att vi kan rädda upp det. Det kommer att se bra ut, säger Elfsborgs målvakt.