Västerås stor favorit till bandyguldet

Mästarlaget fick åtta av 14 guldtips

Västerås blir svenska bandymästare för tredje året i rad.

Åtminstone om man ska tro tränarna i elitserien.

Mesta mästarna fick inte mindre än åtta av 14 guldtips under upptaktsträffen.

– Vi har redan presterat. Det är därför de tror på oss, säger VSK-målvakten Andreas Bergwall.

Under onsdagen genomfördes årets upptaktsträff i Tele2 Arena. Det är här SM-finalen avgörs den 25 mars, och att döma av de verkliga experterna väntar en repris av vårens SM-final.

Västerås fick inte mindre än åtta av de 14 guldtipsen – och fem av de tränare som tippar VSK som svenska mästare tror att Villa Lidköping står för motståndet i titelmatchen.

Cuperna styr tipsen?

De sex återstående guldtipsen fördelades broderligt mellan Villa Lidköping och Sandviken, som möttes i finalen i Svenska cupen.

– Det är lätt att se de lag som har presterat bäst i cuperna. Att vi får så många guldtips måste ha med att göra att vi, trots skador, vann World Cup, säger Andreas Bergwall.

Men Västerås, Villa och Sandviken saknar inte utmanare i elitserien, som enligt många bedömare är bättre än någonsin.

– Absolut inte. Titta på Vänersborg. Får de ihop det blir de jättebra, och det är samma sak med Bollnäs. Sedan har du Hammarby. På Zinkensdamm vill man inte vara i en femte och avgörande match. Många lag är jättebra, säger målvaktsveteranen Andreas Bergwall.

”Kan gå hur långt som helst”

Mycket riktigt är det fler klubbar som har guldvittring inför fredagens premiär, då Villa Lidköping tar emot Sandviken.

– Vi har en hög målsättning och bra spetskompetens. Vi siktar på att spela här och vinna. Så är det, säger Andreas Westh, lagkapten i Bollnäs.

– Tar man det bästa från rysk och svensk bandy blir det bra bandy. Vi kan gå hur långt som helst, säger Sergej Lomanov, IFK Vänerborgs ryska supervärvning.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.