Tippade jumbolaget besegrade mästarna

avStefan Holm

SPORTBLADET

”Sämst i Sverige? Eller hur!”

Foto: Bildbyrån
Linus Sundström.

Få, om någon, tog Masarna på allvar inför säsongen.

Nu har Avesta-klubben inlett elitserien med två raka segrar.

– Sämst i Sverige? Eller hur! säger lagledaren Stefan Bäckström efter skrällsegern mot Elit Vetlanda.

Foto: Foto: TT
Stefan Bäckström, Masarnas lagledare.

Masarna besegrade Smederna på bortaplan i premiären (47–43) och nöjde sig inte med det. Under tisdagen, då det kördes elitseriespeedway på Brovallen för första gången sedan 2008, visade nykomlingen bakhjulen för de regerande mästarna.

Elit Vetlanda, som har Jaroslaw Hampel och Emil Sajfutdinov på skadelistan, hamnade tidigt i underläge och lyckades bara vinna tre av de 15 heaten på den Tony Rickardsson-designade banan.

”Satt i förarsätet hela tiden”

I stället glänste Masarna, och inte minst Przemyslaw Pawlicki och Joonas Kylmäkorpi.

Hemmasegern (50–40) var säkrad redan efter tolv heat och Stefan Bäckström kunde inte låta bli att skicka en passning till alla så kallade experter, som har dömt ut Masarna.

– Sämst i Sverige? Eller hur! Ibland är det skönt att vara det. Alla experter har pratat om att vi inte har fått ihop ett bra lag, så det känns bra att vi har inlett med två segrar. De kom hit med Tai Woffinden, Bartosz Zmarzlik, Artem Laguta och Tomas H. Jonasson, men vi satt i förarsätet hela tiden. Det är fantastiskt,  säger Masarnas lagledare till Sportbladet.

– Samtidigt får man inte bli kaxig. Vi är nykomlingar och målet är fortfarande att hänga kvar. Vi kommer inte ändra målsättning.

Uppgivet i Smederna

Ekonomiskt plågade Smederna gav upp bortamatchen mot Lejonen på förhand, ställde över både Matej Zagar och Grigorij Laguta och tillämpade riders replacement för Kenni Larsen.

Mikkel Michelsen, Andzejs Lebedevs, Linus Eklöf, Magnus Zetterström, Alexander Edberg och Daniel Henderson bildar inget högklassigt lag och mycket riktigt blev det lejonets lek med råttan.

Radade upp femettor

Gislavedsklubben förlorade bara ett heat och tog inte mindre än åtta femettor.

– Laguta och Zagar hade kanske tagit tio poäng var, men vi hade ändå vunnit stort. Det funkade för alla samtidigt, och hur ofta händer det? Det är sådana här dagar man älskar att vara lagledare, säger Anders Fröjd.

I Målilla förlorade Dackarna hemmapremiären mot Piraterna med 44–46. Storpublik, 4 019 personer, kantade ovalen på G & B Arena. Mötet mellan Indianerna och Rospiggarna pågår.

Räddade poäng med femetta

Rospiggarna hade segervittring i bortamötet med Indianerna, men i nomineringsheatet tjuvstartade lagkaptenen Andreas Jonsson, tvingades av banan och ersattes av Jacob Thorssell. Det underlättade arbetet för Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren, som tog den femetta som krävdes för att fixa oavgjort (45–45).

ARTIKELN HANDLAR OM