Rosbergs comeback - vann premiären

SPORTBLADET

Alonso i otäck krasch - Ericsson bröt

1 av 2

Nico Rosberg har förlorat två VM-titlar. I år ska han slå tillbaka.

Han inledde med att vinna premiären.

– En fantastisk start på säsongen, jublar Rosberg.

Men även om han gick segrande ur den första striden så sitter Ferraris drömstart kvar på näthinnan. Sebastian Vettel styrde in mellan de båda Mercedesbilarna som hade första startled och tog ledningen i första kurvan. Bakom honom smet Kimi Räikkönen med och det var dubbelt rött i topp.

– Jag satsade allt och det var en grym start och det påminde mig om Unegrn  förra året. Jag satsade allt, säger Sebastian Vettel där han står på prispallen.

– Jag hittade en bra rytm och det är enklare när man ligger längst fram och kan kontrollera loppet, men den där röda flaggan hjälpte oss inte alls.

Otäck olycka

Loppet avbröts efter 19 varv sedan Fernando Alonso körde in i Esteban Gutierrezs däck på det 19:e varvet och kraschade svårt. Spanjoren kunde dock lämna vraket oskadd.

– Vi förväntade oss att Mercedes skulle komma ut på mediumdäcken vilket de gjorde, säger Sebastian Vettel om hade problem under ett depåstopp och dessutom körde av banan två varv från mål.

– Vi försökte vara lite mer aggressiva, men det fungerade inte. Vi är nöjda med plats tre.

Loppet som så många gånger tidigare med en dubbelseger för Mercedes. Nico Rosberg vann premiären före sin Mercedeskollega Lewis Hamilton och tog sin fjärde seger i rad. Tysken avslutade förra säsongen med tre segrar och tog med sig det flytet in i 2016.

– Det var ett perfekt race för min det. Starten var lite jobbig, jag startade från den smutsiga sidan och Vettel tog sig förbi  och han gjorde ett mycket bra jobb. Sedan valde vi mediumdäcken efter omstarten och det var perfekt strategi, säger Rosberg när han står på prispallen.

– Det är för tidigt att prata om säsongen än, men det var en perfekt start. Vi måste samtidigt hålla ett öga på killarna i rött och göra allt vi kan för att stanna kvar i toppen.

Ericsson bröt

För Marcus Ericsson, som tog sina första VM-poäng i premiären för ett år sedan, var det en tung tävling.

- Allt gick åt pipan i dag, usch, säger han till Viasat Motor.

Han bröt på det 42 varvet sedan han fått problem med bilen.

– Det var någonting konstigt med bilen efter omstarten.

– Det var en väldig skillnad före och efter omstarten. Bilen var knappt körbar och jag försökte vara ta mig runt banan för att gå i mål, men det gick inte. Vi tror att det var drivaxeln, men måste analysera det.

Nästa deltävling avgörs i Bahrain om två veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1